P(R)aha-automaatti yhdistys

2.3 3009 annetussa tiedotteessa Raha-automaattiyhdistys ilmoittaa nostavansa automaattien päävoittoa 20 eurosta 50 euroon. Vastaavasti muita voittoja pienennetään, joten palautusprosentit pysyvät luultavasti ennallaan. Palautusprosentit pyörivät pelistä riippuen noin 90 % tuntumassa (http://www.rahapeliopas.fi). Tarkoituksena on tietenkin saada lisää vaihtoa peliautomaatteihin.

Peliautomaatteja on Suomessa yli 19000 ympäri maata. Ne koukuttavat peliongelmaisia kaikkein eniten. En tosin ymmärrä, miksi kukaan niihin syöttää senttiäkään rahaa. Voittaminen kun on mahdotonta. Samaan aikaan hallitusneuvos Jouni Laiho sisäministeriöstä puuhaa rajoituksia ulkomaille pelaamiseen mm. peliriippuvuussyistä. Tämä on niin loistava esimerkki kaksinaismoralismista, että sen voisi hyvin lisätä sanakirjaan selittämään termiä. Miksi rajoittaa ulkomaille pelaamista, kun peliongelmaiset jonottavat vuoroaan Renkomäen ABC:llä?

Jos tosissaan pyrkii voitolliseen vedonlyöntiin, niin haaveet voi samaten unohtaa jos tapoihin kuuluu pelata tällaisia pelejä edes huvimielessä. Satunnaiset onnistumisen ja epäonnistumisen tunteet, joita automaatit tarjoavat, ovat myrkkyä analyyttiselle vedonlyönnille joka vaatii säälimätöntä itsekuria.

Olen kyllä itsekin pelannut hedelmäpelejä. Olin 90 luvun alussa töissä huoltoasemalla, jossa näitä pelejä oli tarjolla. Kun peliautomaatista otti ylhäältä kiinni ja kaatoi sen itseään päin lattialle (varovasti), niin lokerosta putosi ulos markka. Tämän markan sitten pelasin ja hävisin. Tuskin onnistuu enää? Jo siihen aikaan kovimmat tuulipukupelaajat vaihtoivat illassa 800 markkaa rahaa peleihin.

Kommentit

Suositut tekstit