Hevostelua

Ainoastaan epätehokkailla markkinoilla on mahdollista tehdä rahaa vedonlyönnissä. Olen tutkinut asiaa paljon etenkin jalkapallon näkökulmasta ja tullut siihen tulokseen, että markkinat ovat hyvinkin tehokkaat. Asia edelleen korostuu live-vedonlyönnissä. Kaikenlaiset live-veto  ”strategiat” ovat pelkkää ajanhukkaa jossa rahaa siirretään sama määrä pelitililtä pois ja sinne takaisin. Ei siinä häviä, muttei voitakaan mitään. Joskus oikein hämmästelen kuinka hyvin kertoimet asettuvat kohdilleen Betfairissa. Jalkapallo on erittäin hyvin tilastoitu laji ja lisäksi siinä on tapahtumia (maaleja) ottelua kohden suhteellisen vähän. Lähes kaikki pelaajat odottavat, että markkinat ylireagoivat pelin tapahtumiin, jolloin ne sitten markkinasääntöjen mukaan kuitenkin alireagoivat, koska kaikki odottavat ylireagointia. Markkinat tasaavat itsensä. Tiettyjä toistuvia vääristymiä olen havainnut ja olen niistä aiemmin kirjoittanutkin. Usein nämä vain ovat sellaisia, että rahan tekeminen niillä on hankalaa. Jalkapallotteluissa esim. tulosvedon lopputulos 0-3 on lähes järjestäen alipelattu antaen mahdollisuuden tuottoon. Kertoimet ko. kohteessa asettuvat tuonne 60< luokkaan, joka varmasti saa pelaajaan kiroamaan käsitteen pitkä juoksu. Jotain muuta pitää keksiä.

Epätehokkaita markkinoita on hyvä metsästää tutkimalla kertoimien volatiliteettiä. Runsaasti edestakaisin sahaavat kertoimet kielivät markkinoiden ”epätietoisuudesta”. Tällaisesta ovat hyvänä esimerkkinä laukkahevoskilpailut. Laukkahevoskilpailuja järjestetään päivittäin useita ja ne keräävät paljon rahallista vaihtoa. Mielenkiintoista on, että valtaosa pelivaihdosta valuu sisään aivan viime minuuteilla ennen kohteen alkamista. Kertoimet elävät viimeisten minuuttien aikana aivan omaa elämäänsä tarjoten viekkaalle pelaajalle paljon mahdollisuuksia. Viimeisten minuuttien aikana ei markkinoille enää tule mitään oleellista informaatiota joka tämän volatiliteetin selittäisi, sen saavat aikaan treidaajat jotka yrittävät sulkea positionsa ennen kohteen alkamista.

Tässä pelissä pärjätäkseen ei tarvitse tietää hevosista yhtään mitään. Ainoa mikä kiinnostaa on mihin suuntaan kertoimet liikkuvat ja rahastaa sillä. Tämä tieto ei toki tee tästä yhtään helpompaa, mutta markkinoiden epätehokkuus ainakin teoriassa mahdollistaa voitollisen pelaamisen. Jonkin hassun nimisen hevosen kerroin 10 minuuttia ennen juoksua voi olla 5.5 josta se sitten laskee muutamassa minuutissa arvoon 3 noustakseen sitten takaisin alkuperäiselle tasolleen minuuttia ennen lähtöä. Kaikki tämä voi tapahtua ilman, että mikään ”ulkopuolinen” vaikuttaisi näihin kertoimiin. Valtavat rahamassat liikuttavat kertoimia ihan itsestään. Joskus tietyn hevosen kohdalla outo käytös saattaa laukaista kerroinrallin, mutta harvemmin. Suurin osa Betfairilla ammatikseen pelaavat ovat keskittyneet juuri näihin ”pre-race” markkinoihin.

Asiasta innostuneena päätin rahoittaa ammattilaisten toimintaa hyppäämällä leikkiin mukaan. Aloitan kuvitteellisella 100 € pohjakassalla treidaamisen laukkahevoskilpailuissa. Kaikkien vedonlyöntisääntöjen mukaan sijoitan vain pienen osan tästä kassasta kerrallaan, joten mahdolliset voitot ovat pieniä, mutta niin ovat sitten tappiotkin.



Ensimmäinen päivä meni hyvin (aloittelijan tuuria). Ainostaan kaksi hävittyä vetoa. Pelikassa on nyt  111,05€

Kommentit

Suositut tekstit