Kananrintaa malaga-kastikkeessa


Koko viikon oli takaravoissani muhinut resepti kanasta ja tömäkästä kastikkeesta. Muistin, että Seilorin huijarimarketissa oli valikoimassa virolaista kanaa, mutta sinne päästyäni se olikin loppu. Broileri oli siis ainoa vaihtoehto. Broilerissa ei sinällään ole mitään muuta vikaa kuin että se on pahaa. Broileri on skottien mahtava geneettinen kokeilu 50-luvulta ja se uhmaa kaikkia biologian lakeja kasvaen teurastuskuntoon muutamassa viikossa. Sinä aikana se syö tonneittain soijarehua  ja kohtalotovereiden ulosteita. Olisivat vain tyytyneet pelaamaan golfia ja jättäneet ruoanvalmistuksen ranskalaisille.

No niin, huolimatta raaka-aineiden kiistattomista puutteista, on tämä ihan kelpo resepti, vehnäjauhoja lukuun ottamatta myös karppia. Munakoiso on vähähiilihydraattista särvintä.



Kana

Kanan rintafileitä
voita
pekonia
suolaa
pippuria

Paista kana aluksi voissa kauniin väriseksi. Laita se sen jälkeen kannelliseen astiaan kypsymään hiljaisella lämmöllä. Mukaan kypsymään tulee pilkottua pekonia sekä suolaa ja pippuria.



Kastike

Demi-glaze kastiketta (HK valmis purkkikama käy hyvin)
shalottisipulia
valkosipulia
voita
pekonia
loraus viinietikkaa
iso loraus Malaga-viiniä tai jotain muuta makeaa väkevää viiniä
herkkusieniä
vehnäjauhoja
suolaa
pippuria

Pilko sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne voissa keltaiseksi. Lisää sekaan hieman vehnäjauhoja suurusteeksi. Sekoita hyvin. Lisää kaikki loput ainekset, paitsi herkkusienet. Anna kastikkeen muhia vähintään tunnin.

Siivilöi kastike siivilällä niin, että pekonit sun muut jäävät pois. Lisää herkkusienet kastikkeeseen vähän ennen tarjoilua.



Munakoisot

Munakoisoa
kananmunaa
vehnäjauhoja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
sitruunaa

Leikkaa munakoisot pitkittäin noin sentin parin paksuiksi viipaleiksi. Dippaa toinen puoli munaan ja sen jälkeen vehnäjauhoihin. Paista munakoiso kypsäksi runsaassa oliiviöljyssä välillä kääntäen. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä ruuunsaalla sitruunalla. Sitruuna pehmentää munakoison karvautta. Munakoiso on sellaisenaan karvas vihannes. Karvautta voidaan vähentää sitruunalla ja/tai suolalla, tästä syystä munakoisoja on tapana ”itkettää” suolalla. Itkettäminen ei ime karvautta mihinkään, vaan suola pehmentää sen mukavasti pois.


Viinisuositus on Portugalilainen Alicante Bouschet. Alicante Bouschet on rypäleenä ns. ”bulkkirypäle”, mutta Carmimin version on etenkin hintaansa nähden oiva viini. Ehdottomasti paras tapa tukea Portugalia.


Kommentit

Suositut tekstit