Döneriä neukkukuutiosta ja raikasta salaattia
Saksalainen ruoka on funktionaalista, helppoa syödä, täyttävää muttei parhain tahdoinkaan erityisen herkullista. Parasta saksalaista ruokaa on siis ehdottomasti kebab. Berliini on kebabin pääkaupunki ja berliiniläisellä kebabilla ei ole mitään tekemistä sen ”kebabin” kanssa jota myös suomesta saa. Döner-kebab on saksalaisista saksalaisin. Nyt tein döneriä neukkukuution tapaan:
Kebabliha
lammasta, possua, vasikkaa (paistia tai jotain jossa rasvaa)
tuoretta paprikaa
suolaa
pippuria
juustokuminaa
voita
tuoretta paprikaa
suolaa
pippuria
juustokuminaa
voita
Leikkaa liha paperinohuiksi siivuiksi. Mausta liha ja laita sekaan tuoretta paprikaa ja voita. Kypsennä uunissa kypsäksi.
Tomaattikastike
paseerattua tomaattia
suolaa
pippuria
juustokuminaa
chiliä
sokeria
oreganoa
sitruunamehua
suolaa
pippuria
juustokuminaa
chiliä
sokeria
oreganoa
sitruunamehua
Leipä
Kebab tarjoillaan turkkilaisen jogurtin sekä raikkaan salaatin kanssa. Juomaksi vehnäolutta tai raikasta valkoviiniä. Vesi ei käy, vedellä tiskataan astiat. Afiyet olsun.
Kommentit
Lähetä kommentti