Döneriä neukkukuutiosta ja raikasta salaattia


Saksalainen ruoka on funktionaalista, helppoa syödä, täyttävää muttei parhain tahdoinkaan erityisen herkullista. Parasta saksalaista ruokaa on siis ehdottomasti kebab. Berliini on kebabin pääkaupunki ja berliiniläisellä kebabilla ei ole mitään tekemistä sen ”kebabin” kanssa jota myös suomesta saa. Döner-kebab on saksalaisista saksalaisin. Nyt tein döneriä neukkukuution tapaan:

Kebabliha

lammasta, possua, vasikkaa (paistia tai jotain jossa rasvaa)
tuoretta paprikaa
suolaa
pippuria
juustokuminaa
voita


Leikkaa liha paperinohuiksi siivuiksi. Mausta liha ja laita sekaan tuoretta paprikaa ja voita. Kypsennä uunissa kypsäksi.

Tomaattikastike

paseerattua tomaattia
suolaa
pippuria
juustokuminaa
chiliä
sokeria
oreganoa
sitruunamehua
Leipä

vastapaistettua valkoista pita-leipää. Itse tein chapateja, mainio ohje löytyy naapurini blogista.

Kebab tarjoillaan turkkilaisen jogurtin sekä raikkaan salaatin kanssa. Juomaksi vehnäolutta tai raikasta valkoviiniä. Vesi ei käy, vedellä tiskataan astiat. Afiyet olsun.







Kommentit

Suositut tekstit