Spagettia ja jauhelihakastiketta


Spagetti jauhelihakastikkeella on varmaankin suosituimpia kotiruokia mitä löytyy. Se on alun perin kotoisin Italian Bolognasta ragù alla bolognese. Härmäläisellä versiolla on tuskin paljon mitään tekemistä ”alkuperäisen” kanssa – mutta se silti sangen hyvää jos sen valmistamiseen edes hieman keskittyy.  Olen tehnyt tätä about ziljoona kertaa joten takaan, että on hyvää.

Arkiruoaksi se soveltuu hyvin, koska sitä voi valmistaa suuret määrät, jota lapset sitten pupeltavat mielellään.

laadukasta naudan jauhelihaa
pekonia
porkkanaa
tomaattia (tomaattimurskaa)
lehti- tai varsiselleriä
sipuliavalkosipulia
oliiviöljyä
maitoa
balsamicoa
oreganoa
suolaa
pippuria
pastaa (spagettia)


Paista jauheliha pannulla pekonin kanssa. Jauheliha tulee paistaa kunnolla ”paukkuvaksi”, muuten kastikkeesta tulee valju ja vetinen. Laita jauheliha ja pekoni paistamisen jälkeen kattilaan. Lisää tomaattimurskaa sopivasti. Lisää sipuli, valkosipuli, selleri pieninä paloina ja porkkana raasteena. Sekaan löräys oliiviöljyä, maitoa ja balsamicoa, oliiviöljyä saa olla parikin löräystä. Mausta oreganolla, suolalla sekä pippurilla. Anna porista liedellä noin 2 tuntia. Pitkä keittoaika on ehdoton vaatimus jotta maut tasaantuvat.

Keitä pasta lähes kypsäksi runsaassa, reilusti suolatussa vedessä. Älä missään nimessä huuhtele pastaa tai tee jotain muuta typerää. Ripottele valmiin annoksen päälle parmesaania tai persiljaa, tai vaikkapa molempia.


Kommentit

Suositut tekstit