BBQ-kastike lihalle

Grillaaminen on metka tapa tehdä ruokaa ja kuuluu kesään. Grillauksessa ruoka kypsennetään säteilylämmöllä. Mikki Hiiret grillaavat kaasugrillillä, oikea grillaus tapahtuu hiilillä. Hehkuvat hiilet antavat ruokaan ihan omanlaisensa maun jota ei kaasugrillillä voi mitenkään jäljitellä. Hiiligrillaus on toki haastavaa, mutta myös palkitsevaa.



BBQ-kastike lihalle


Grillatessa on hyvä maustaa ruoka grillaamisen yhteydessä. Kastikkeen valelu grillatessa estää ruokaa palamasta ja antaa paremmin makua kuin esimaustaminen. Lihan marinointi on yleensäkin melkoisen turhaa touhua, koska marinadi ei juuri uppoa lihaan pintaa syvemmälle (kala on asia erikseen) ja grillin lämpö tahtoo pilata herkät maut grillatessa. Minun vinkkini on laittaa maustamaton köntsä grilliin ja maustaa se grillauksen yhteydessä.

BBQ-kastike kannattaa ehdottomasti tehdä itse. Nyt on ohjeessa ”perus” BBQ-kastike, sen voi sitten itse lisämaustaa haluamallaan tavalla. Suosittelen esim. Hickory-maustetta joka antaa savunmakua, fenkolinsiemenet antavat hiukan anismaisen vivahteen, Seesaminsimenet/seesamiöljy sekä inkivääri antavat itämaisen vivahteen jne.

Kaikille reseptistä kokkaajille tiedoksi, että BBQ-kastikkeessa pitää olla kaikkea ja paljon, siis PALJON. Tämä siksi, että maut tuppaavat laimentua grillatessa. Hyvä BBQ-kastike on sellaisenaan lähes syömäkelvotonta, jos se maistuu Felixin chiliketsupille, ei valmis ruoka maistu miltään.


tomaattipyrettä
ylen määrin siirappia
reilu löräys valkoviinietikkaa
voita (voin ja öljyn määrä riippuu grillatusta lihasta, rasvainen liha ei tarvitse niin paljon)
öljyä (oliiviöljy, seesamöljy jne. maun mukaan)
vahvaa chiliä
Dijon sinappia
paljon suolaa
salottisipulia
valkosipulia
mustapippuria
loraus vettä
sekä muita mausteita (seesaminsiemeniä, fenkolinsiemeniä, Hickory tms)


Raasta sipuli ja valkosipuli ja lisää ne kattilaan. Lisää kaikki muutkin ainekset kattilaan ja keitä kastike kokoon ketsupin paksuiseksi kastikkeeksi. Valele lihoja kastikkeella hellästi grillauksen aikana.






Kommentit

Suositut tekstit