Tex-Mex




En tiedä kuka Tex-Mexin alun perin keksi, mutta siitä olen varma, että krapulassa se on ideoitu, niin hyvin se siihen sopii. Siitäkin huolimatta, että tänä päivänä Tex-Mex on niin ysäriä ja santafeissä sun muissa ei käy enää kuin ketjulompsa-retkut, niin sitä tosiasiaa ei voi ohittaa, että Tex-Mex on loistavaa ruokaa. Jos se tehdään tuoreista raaka-aineista ohittaen kaupan Tex-Mex hyllyt, niin on se myös terveellistä verrattuna muuhun ”roskaruokaan”.
Tällä kertaa oli vuorossa tortilloja, eli täytettyjä lettuja. Letut ostettiin valmiina, täytteenä jauhelihaa, guacamolea, tomaattisalsaa, ranskankermaa ja tapenadea.  Tapenade nyt ei ole mitään Tex-Mexiä, mutta sitä teki mieli.

Tomaattisalsa


Tomaattisalsa

Tomaattia
Tomaattipyrettä
Sipulia
Valkosipulia
Chiliä
Etikkaa löräys
Oliiviöljyä
Juustokuminaa
Oreganoa
Mustapippuria
Suolaa

Kalttaa tomaatit ja poista niistä sisus. Pilko ne veitsellä pieniksi. Pilko sipuli ja valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Älä missään nimessä käytä mitään sähköistä sekoitinta, muuten soosi menee vetiseksi.

Guacamole


Guacamole

Kypsää avocadoa
Sitruunamehua
Tuoretta minttua
Juustokuminaa
Suolaa

Sekoita sauvasekoittimella tahnaksi


Tapenade

Mustia kalamata oliiveja
Anjovista (niitä suolattuja ja öljyyn säilöttyjä, ei Abban)
Kapriksia
Valkosipulia
Tilkka woosteria
Oliiviöljyä
Mustapippuria

Poista oliiveista kivet ja pilko ne sekä muuta ainekset veitsellä hienoksi. Notkista lopuksi oliiviöljyllä


Lihamössön maustesekoitus

Suolaa
Savustettua paprikajauhetta (saa Espanjasta, tai Stockan herkusta noin 10x hinnalla)
Juustokuminaa
Oreganoa
Chiliä
Mustapippuria

Nauti ruoka sopivassa krapulassa, ruokajuomaksi meksikolaistyyppinen olut sitruunalohkolla.




Kommentit

Suositut tekstit