Kotihelleeni – Ravintola Marine



Moussaka


Kivenlahden venesatama lokakuussa ei ole se ensimmäinen paikka joka tulee mieleen kun kreikkalaista muonaa tekeepi mieli, mutta jos ravintola on aivan kotinurkilla niin pakkohan sitä on silloin kokeilla.


Aiemmin samalla paikalla toimi samojen omistajien pitämä ”kreikkalainen” parakki, josta sai kesäisin keskiolutta sekä varsin oivallista moussakaa. Erilaisten traagisten vaiheiden jälkeen parakki katosi ja kaverit pakenivat takaisin Kreikkaan. Noin vuoden hiljaiselon jälkeen samat omistajat palasivat kylmään samoille apajille ja potkivat rauniot sivuun tehdäkseen tilaa uudelle, modernia tanskalaista arkkitehtuuria edustavalle parakille, jonne on mahdutettu varsin oivallinen kreikkalainen ravintola Marine. Ilmeisesti yrittäminen Kreikassa juuri nyt ei ole kovinkaan kivaa joten tervetuloa vaan takaisin Kivenlahteen.


Taramasalata


Ruokalista kattaa varsin hyvin lähes kaikki tärkeimmät kreikkalaiset herkut. Heti alkuun piti kokeilla Taramasalataa, eli kreikkalaista mätitahnaa jota en koskaan ole onnistunut itse tekemään – vinkkejä kaivataan jos joku sen taitaa. Ja hyvin oli Taramasalata valmistettu. Kaikki annokset joita kokeilimme, olivat varsin onnistuneita ja reiluja kooltaan josta erityismaininta. 


Toinen pöytäseureuumme rouvashenkilöistä ilahtui puhtaista astioista, erityismaininta.


Kaiken kaikkiiaan erinomainen ravintola erinomaisella paikalla. Ellei tämä nyt menesty, niin silloin on syyttäminen suomalaista verotusjärjestelmää ja ravintolakulttuuria. Peukutan.

Kivenlahden venesatama

Feta saganaki

Pita Gyros

Kommentit

  1. Hei, minunkin mielestä kiva paikka ja hyvä ruoka ja parasta, että on kotinurkilla. Toivotaan vielä, että ulkoterassia kohennetaan kevääksi ja kesäksi. Siis syödään paljon Marinessa ja laitetaan suosituksia eteenpäin :)
    Nina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit