Porker




Taannoisessa Top Chefin jaksoissa tehtiin porkereita ja siitäkös minä innostuin. Nimi on oiva, vaikkakin sanalla porker viitataan läskeihin ihmisiin. Oikeammin kyse on ”pulled pork sandwicheistä”, eli hampurilaistyyppisestä pikaruoasta joka muistuttaa hieman hampurilaista. Porkerin täyte tosin eroaa hieman hampurilaisesta. Lihana ei ole jauhelihaa, vaan piitkään haudutettua revittyä possunlihaa joka on maustettu hyvin. Kurkkujen, tomaattien ja rottasalaatin sijaan porkkeri täytetään raikkaalla coleslaw-salaatilla.
Itse laiton ”nötköttiä”, eli naudan- ja sianlihaa, naudan rintaa ja possun kasleria. Liha pilkotaan, paistetaan ja maustetaan Chilillä (chipotle), jeeralla, oreganolla, balsamicolla, valkosipulilla jne. Sen jälkeen haudutetaan pitkään (5-6h). Tärkeää on että lihassa on runsaasti makua.


Coleslaw

Coleslaw on amerikkalaistunut kaalisalaatti, kotoisin sieltä mistä kaalikin. Hyvistä raaka-ainesta tehty coleslaw on todella herkullinen ja helppo valmistaa.


  • Kaalia
  • Porkkanaa (multaporkkanaa, hyvää)
  • Omenaa (vähäisenlaisesti)
  • Majoneesia (itse tehtyä)
  • Kreikkalaista jogurttia
  • Sitruunamehua
  • Suolaa ja pippuria



Pilko kaali sekä omena ja raasta porkkana karkealla raastimella. Lisää majoneesi, jogurtti ja sitruunamehu. Mausta aavistuksella suolaa ja pippuria. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua.

Ketsupin, joka kuvassa näkyy, ohje löytyy lehtipihvisivulta  Sen jälkeen olen lisännyt ohjeeseen hieman rapeaksi paistettua sipulia.


Kommentit

Suositut tekstit