Chilipikkelssi

Chilipikkelssi




Tämä syntyi hetken mielijohteesta koska pöydällä oli tuoreita Rawit-chilejä jotka halusin jotenkin säilöä. Ideana oli tehdä tulivuorentulinen kastike jossa on niin paljon suolaa, että se säilyy hyvin jääkaapissa. Runsas suolaisuus ei haittaa jos pikkelssi on niin tulinen, että sitä voi syödä vain vähän kerrallaan. Rawit-chilit eivät ole niin järkyttävän tulisia, joten tätä oli pakko jatkaa Habaneroilla. Mausta tuli todella hyvä ja suolainen myös. Pikkelssistä voi toki tehdä myös miedomman vähemmällä suolalla, mutta se ei silloin säily kuin muutaman päivän.

  • Tuoreita chilejä, tulisuus maun mukaan. Vihreät ja punaiset sekaisin antavat kivan värin.
  • Valkosipulia
  • Oliiviöljyä
  • Sitruunamehua
  • Valkoviinietikkaa
  • Tippa hunajaa
  • Juustokuminaa
  • Tähtianista
  • Mustapippuria
  • Suolaa noin 10%



Pilko chilit ja valkosipuli pieniksi. Jauha sekaan tähtianis ja mustapippuri. Lisää muuta ainekset ja sekoita. Anna mausta ainakin muutama tunti ennen tarjoilua. Sopii mielestäni lähes kaikkeen ruokaan.



Kommentit

Suositut tekstit