Pasta Puttanesca



Vaikkei jouluruokaa liiammin nyt syötykään, niin viimeistään tässä vaiheessa se lantun ja nauriin raastaminen saa riittää. Mielikuvitus kehiin ja kaivamaan kaapin pohjalta aineksia joista voisi aterian perheelleen valmistaa. Pasta (spaghetti) Puttanesca on mitä mainioin välipäiväsärvin. Puttanesca on Roomalainen pasta, yksinkertainen mutta erittäin herkullinen jonka ainekset pitäisi löytyä jokaisen roomalaismamman kyökistä. 




Hyvän pastan tärkein elementti on itse pasta, myllynparhaat sun muu jättäisin kauppaan ja suosittelen käymään tutustumassa Ceestashopin valikoimiin. Koska suutarilla ei ole kenkiä, niin pasta on kuitenkin tällä kertaa hankittu Lidlin Delyyyx-valikoimasta. Ei pärjää Ceestashopin Campofilonelle, mutta välttää. Onneksi sardellifileet ovat aitoa tavaraa. Toinen virhe rakettispaketin lisäksi mikä pastan valmistamisessa tehdään usein, on pastan hukuttaminen kastikkeeseen. Pasta tulee keittää runsaasti suolatussa vedessä ja se maustetaan kastikkeella niin, että pasta pysyy pääosassa.

Pasta Puttanesca

  • Laadukasta pastaa, autenttisimmin spaghettia
  • Sardellifileitä
  • Oikeita oliiveja
  • Kapriksia
  • Valkosipulia
  • Tomaattia
  • Oliiviöljyä
  • Voita
  • Pecorinoa
  • Persiljaa
  • Pippuria



Paista sardelleja, valkosipulia ja kapriksia voin ja oliiviöljyn seoksessa hiljaisella tulella hetken. Lisää pilkotut tomaatit ja keitä noin 20 min. Keitä pasta ja lisää kastike sekaan. Mausta pecorinolla, persiljalla ja pippurilla.


Kommentit

Suositut tekstit