Rabo de Toro





Ensin Heston Blumenthal pöllii reseptini miten tehdään rapeat ranskanperunat, sen jälkeen Henrik Rehbinder paljastaa Lidlin mainoksessa kuinka valmistan nopeasti hollandaise-kastikkeen. No, tuskin nuo maineikkaat keittäjät minulta sitä pöllivät, mutta kiva huomata että jotain teen joskus oikein, vaikken mitään reseptejä juurikaan kunnioita. Yritän aina miettiä uusia luovia ratkaisuja kokkaamiseen. Perinteitä on toki hyvä kunnioittaa, mutta esim. joku klassinen ranskalainen tapa valmistaa hollandaise-kastike nyt vain on ahdettu täyteen liikaa liikkuvia osia, jotka omilla aivoillaan ajattelava kokki ohittaa luovasti ja samalla hymähtäen ranskalaiselle byrokratialle.


Rabo de Toro Scotch  


Häränhäntä on espanjalaisen keittiö ruumiillistuma - siinä maistuu sisällissodan veri, Andalusian aurinko, Härkätaistelijan hiki...






Häränhäntä on ehkä maukkainta ja myös sitkeintä lihaa mitä lehmästä löytyy. Häntä on selkärangan jatke, tarkoittaen että luuytimestä löytyy - paitsi rasvaa niin myös makua, paljon makua. Häränhännän vastakohta on filee. Filee ei maistu miltään, joten sitä pitää maustaa vahvasti. Hännässä on taas kaikki nuo em. aromit, joten sitä ei tulee maustaa mitenkään erikseen. Häränhäntä maustetaan omalla liemellään.


Rabo de Toro
  • Häränhäntiä 
  • Vehnäjauhoja 
  • Oliiviöljyä 
  • Punaviiniä 
  • Laphroaig-viskiä (tai jotain muuta supersavuista - onko niitä?) ruokaan, ei kaikkea kokille. 
  • Porkkanaa 
  • Selleriä 
  • Tomaattia 
  • Fenkolia 
  • Sipulia 
  • Valkosipulia 
  • Bouguet garni 
  • Suolaa 
  • Pippuria 

Leivitä hännät vehnäjauhoissa ja ruskista oliiviöljyssä. Lisää kannelliseen uunivuokaan muiden ainesten kanssa. Jos tarvetta, niin lisää vettä niin, että hännät peittyvät. Kypsennä uunissa (150 astetta) vähintään 5 tuntia. Kuten jo valaisin, niin häntä on sitkeintä lihaa mitä elukasta löytyy. Joissain ohjeissa luvataan parin tunnin kypsytysaikoja, sellaiset ajat  kuulostavat ihan puolueiden vaalilupauksilta. Kun lihat ovat kypsiä, niin ota ne erilleen ja pidä lämpimässä. Hienonna liemeen jääneet vihannekset sähkövatkaimella ja keitä soosia vielä kasaan hyvä tovi. Tämä soosi tarjoillaan häntien kanssa.


Seuraksi hännät saivat patatas bravaksia ja kauden vihanneksia lähistöltä (Peru). Vihreitä arvoja tulee aina kunnioittaa. Parsa on vihreää.


Vahva ruoka vaatii seurakseen vahvan espanjalaisen viinin, kuten tämä verraton Romeo Montepulciano vuodelta 2004 ;)




Kommentit

Suositut tekstit