Htipiti, kreikkalainen fetadippi
Tässäpä dippikastike
joka on niin yksinkertainen ja maukas että jos sitä ei olisi olemassa, se
pitäisi välittömästi keksiä. Kyseessä on tietenkin kreikkalainen fetadippi
Htipiti tai Tyrokafter tai Tirokafter… Oli nimi mikä tahansa, niin taatusti on
herkullista.
Dippi sopii ihan
kaikkeen; lihalle, kalalle, leivälle, vihanneksille jne. Lisäksi se on helppo
valmistaa.
Htipiti
- Fetajuustoa (Feta ei ole sama kuin Arlan salaattijousto tai tms.)
- Tuoretta mietoa chilipaprikaa (tulisuus maun mukaan)
- Valkosipulia
- Aurinkokuivattua tomaattia
- Valkosipulia
- Sitruunamehua
- Oliiviöljyä
- (minttua)
Ota feta
huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta pehmenee. Paahda paprikat ja valkosipuli
miedosti. Sekoita kaikki ainekset keskenään paksuksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua. Lisää lopuksi hieman tuoretta
minttua.
Kommentit
Lähetä kommentti