Htipiti, kreikkalainen fetadippi




Tässäpä dippikastike joka on niin yksinkertainen ja maukas että jos sitä ei olisi olemassa, se pitäisi välittömästi keksiä. Kyseessä on tietenkin kreikkalainen fetadippi Htipiti tai Tyrokafter tai Tirokafter… Oli nimi mikä tahansa, niin taatusti on herkullista.

Dippi sopii ihan kaikkeen; lihalle, kalalle, leivälle, vihanneksille jne. Lisäksi se on helppo valmistaa.




Htipiti

  • Fetajuustoa (Feta ei ole sama kuin Arlan salaattijousto tai tms.)
  • Tuoretta mietoa chilipaprikaa (tulisuus maun mukaan)
  • Valkosipulia
  • Aurinkokuivattua tomaattia
  • Valkosipulia
  • Sitruunamehua
  • Oliiviöljyä
  • (minttua)



Ota feta huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta pehmenee. Paahda paprikat ja valkosipuli miedosti. Sekoita kaikki ainekset keskenään paksuksi tahnaksi sauvasekoittimella. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua. Lisää lopuksi hieman tuoretta minttua.


Kommentit

Suositut tekstit