Punajuuripasta





On olemassa kaiken maailman typeriä väittämiä ja uskomuksia joilla ei ole minkäänlaista faktapohjaa. Useimmat ovat harmittomia kuten vaikka sellaiset, ettei saisi uida heti ruokailun päälle tai televisiota ei saisi katsella pimeässä. Sitten on olemassa uskomuksia joista on oikeasti harmia, mielipahaa ja pahempaakin etenkin jos niihin uskotaan laajemmin. Mitä yleisimmin niihin uskotaan, sen suurempi vaikutus niillä on. Esimerkkejä on turha antaa.

21 vuosisadan pahin rasite tällaiselle pullossa kasvaneelle ovat kuitenkin ns. järkevät uskomukset. Jokainen sijoittaja on kuullut mantran, että sijoita vain omia rahojasi ja ainoastaan sen verran kuin sinulla on varaa hävitä. Aivan järjetön neuvo! Ei kukaan ole tullut rikkaaksi sijoittamalla omia rahojaan nollariskillä. Sijoita toisten rahat, ulkoista riski ja kerää itse hedelmät – niin se toimii.

Laihdutusravitsemuswellnessmikälie piireissä taas paasataan siitä, ettei pidä mennä nälkäisenä ruokakauppaan, vaikeuttaa muka painonhallintaa tai jotain. Ei ymmärrä. Vatsa täynnä ei tule ostettua kuin tonnikalaa, kurkkua ja raejuustoa, tee siitä sitten sitä gurmeeta. Ei näin. Kauppaan tulee mennä nälkäisenä ja aistit valppaina.

Tänään käytin teinit Burger Kingissä herkkulounaalla ja tuli sivussa syötyä itsekin. Sen jälkeen Lidliin ruokaostoksille. Lidl kun ei ole tullut tunnetuksi mistään valikoiman ylitarjonnasta ja esillepanokin rajoittuu pumppukärryin satunnaisesti sijoitettuihin puulavoihin joiden ahtaista väleistä kaikki muut paitsi sinä kävelee väärään suuntaan. Tuskanhiessä ostoskärryihin tarttui pussi punajuuria, possunkyljyksiä ja spagettia. Kassan kautta ja ulos – kiitos, en tarvitse kuittia.

Punajuuret ja spagetti siinä sitten kököttivät keittiön pöydällä odottaen uutta nälkää ja tulihan se nälkä lopulta. Kokkisodan hengessä takaraivossa alkoi muotoutua punajuuripossupasta tai jokin sellainen.


Punajuuripossupasta


  • Punajuuria
  • Possua
  • Oliiviöljyä
  • Sitruunaa
  • Valkosipulia
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Timjamia



Keitä punajuuret kypsiksi ja pienennä haarukalla. Pilko possu pieniksi paloiksi, suolaa reilusti ja paista miedolla lämmöllä ne rapeiksi. Lisää paistovaiheen loppupuolella valkosipuli ja mustapippuri. Sekoita ne valmiiseen pastaan ja lisää päälle tuoretta timjamia. Vuohenjuusto olisi sopinut mukaan täydellisesti, mutta sitä nyt ei ollut. Jos olisin ollut nälkäisenä kaupassa, olisin vuohenjuustoni ostanut.


Kommentit

Suositut tekstit