perjantai 2. maaliskuuta 2018

Piri Piri aka Peri Peri





Brittein sateisilla saarilla on pikaruokaketju nimeltään Nandos. Nandos on ilmeisesti kotoisin Etelä-Afrikasta ja se on kanaruokiin keskittynyt. Se mikä minulle jäi mieleen oli heidän järjettömän tulinen ja hyvän makuinen piri-piri kastike. Eli siis kopioimaan Nandosin piri-piriä. Homma toimii niin, että purkki räpylään, tutkitaan tuoteselostetta, maistellaan ja let´s begin with revenge engineering.

Piri-piri on Mosambikista kotoisin oleva kastike, joka on tehty pienin pienistä niin ikään piri-piri chileistä, jotka Portugalilaiset ovat maahan tuoneet. Piri-piri on vahva, muttei ylettömän vahva chililajike. Aromiltaan neutraali verrattuna johonkin bensiinin makuiseen Habaneroon. Kastikkeen kanssa sopii tarjota muserretuilla maissilastuilla leivitettyjä friteerattuja kanankoipia.

 



Nandos ”copy cat” Piri-Piri Sauce


  • Salottisipulia
  • Valkosipulia
  • Sitruunan kuorta ja mehua
  • Kuivattuja Piri-Piri chilejä
  • Kuivattuja muita miedompia chilejä (säädellään vahvuuden mukaan)
  • Juustokuminaa
  • Savustettua paprikajauhetta
  • Mustapippuria
  • Oreganoa
  • Fariinisokeria
  • Suolaa
  • Valkoviinietikkaa
  • Oliiviöljyä
  • Voita 

Pilko salotit ja valkosipuli. Freesaa niitä hetken voissa. Lisää ne kattilaan muiden ainesten kanssa. Lisää sekaan jonkin verran vettä ja keitä sitä noin tunnin verran kunnes koostumus on ”sopivaa”. Hienonna lopuksi koko höskä sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti