Steak Tartare
Top Chefin finaalissa tehtiin Tarar-pihviä kaksin kappalein,
niin tein minäkin. Tartar-pihvi on raakana syötävä, tavallisesti mansikin
sisäfileestä tehty pihvi. Tartar nimelle ei mutupedia löytänyt oikein
tyhjentävää selitystä. Perusidea on, että liha revitään – ei jauheta ja
maustetaan kapriksilla, raa’alla sipulilla, sinapilla jne. Eri maissa
maustetaan hieman erilailla. Valitsin ”italialaisen” version, johon laitetaan
mukaan sitruunankuorta joka sopikin siihen vallan mainiosti.
Tartar-pihvi
Hyvälaatuista punaista lihaa
sipulia
persiljaa
Dijon-sinappi
Woosteria
sitruunamehua
sitruunankuorta
kapriksia
munankeltuaista
suolaa
pippuria
persiljaa
Dijon-sinappi
Woosteria
sitruunamehua
sitruunankuorta
kapriksia
munankeltuaista
suolaa
pippuria
Revi liha hienoksi ja mausta. Koska pihvi syödään kylmänä
niin se kuuluu maustaa hieman yli, sanoi ystäväni Mikko sitten mitä tahansa. Anna maustua viileässä hetken.
Voisula
voita (sulaa sellaista, hifistit kirkastaa)
suolaa
sitruunamehua
persiljaa
suolaa
sitruunamehua
persiljaa
Lisäkkeeksi paahdettua ruisleipää
Viinisuosituksena Columbia Valleyn Chateau Ste Michelle
Syrah. Teknisesti lähes täydellisen viinin maussa on jopa liiaksi tammea, joka
sopii hyvin hapokkaan tartarin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti