Poltetun maan chili-kastike
Puutarhajuhlat olisi tulossa ja pitäisi kehittää joku chilikastike
joka sopii hyvin kaikkeen. Kehittelin sitten tämmöistä. Olen monta kertaa
tehnyt sooseja kypsentämättömistä aineista, nyt päätin paistaa ja keittää
kastikkeen kokoon, ikään kuin tehtäisiin harissa-tahnaa. Runkona toimii tuore
chili, joten chilin valinta määrittelee kuinka vahvaa soosista tulee. Chilit ja
sipuli tulee paistaa ensin pannulla oliiviöljyssä huolella. ”poltetun maan
chilikastike” saa nimensä juuri siitä. Etenkin sipuli tulee pilkkoa pieneksi ja
paistaa pannulla miedolla lämmöllä ruskeaksi, joka antaa oman makunsa. Jos
kastikkeesta haluaa mietoa, niin käytä tavallisia paprikoita ja lisää chiliä
maun mukaan.
Kuvasin alkuun kaikki ainekset, mutta reseptini muuttui
(kuten yleensä) tehdessä, joten siitä puuttuu ruokosokeri ja valkoviinietikka.
Suolaa laitoin säilyvyyttä parantaakseen melko reilusti, vahvaa soosia kun ei
niin paljon ruoan sekaan kauhota. Kastike saa mielellään maustua ainakin päivän
jääkaapissa ennen tarjoilua.
Pilko chilit ja paista ne kuumassa oliiviöljyssä. Pilko
sipuli pieneksi ja paista erillään miedolla tulella ruskeaksi. Lisää lopussa
valkosipuli sekaan. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna hautua noin tunnin.
Hienonna sauvasekoittimella lopuksi.
- Tuoretta chiliä (lajike maun mukaan)
- Tomaattipyreetä
- Sipulia
- Valkosipulia
- Sitruunamehua
- Oliiviöljyä
- Valkoviinietikkaa
- Juustokuminaa
- Oreganoa
- Ruokosokeria
- Woosteria
- Suolaa ja pippuria
Kommentit
Lähetä kommentti