Karitsanpotka 2.0
Stockmannilla oli karitsanpotkat kanta-asiakastarjouksessa.
Koska karitsanpotku on hyvää, piti sitä sitten saada. Käynti Stockmannilla oli
toki viimeinen erhe. Stockmann on ahdas, kallis ja kuuma, eikä niiden
valikoimakaan ole enää mitenkään erikoinen. Onkohan se sitä koskaan ollutkaan?
Ei ihme, että Stockmannin bisnes ei oikein lennä. Olen itse ollut Stockalla
töissä valokuvauslaboranttina yli 20v takaperin. Nuorena lukiolaisena en
ymmärtänyt valokuvien kehityksestä yhtään mitään, mutta ei siitä ymmärtäneet mitään
muutkaan työtoverini, joten otin homman ”haltuun”. Tunnen ehkä siksi jonkinlaista
lukkarinrakkautta putiikkia kohtaan edelleen.
Se mikä ei ole Stockalla mihinkään suuntaan muuttunut, niin eläkeläisten
osuus asiakaskunnasta. Se oli suuri silloin, suurempi tänään. Eläkeläisten
osuus tulee tästä maassamme edelleen kasvamaan, joten eiköhän Stockmannkin tule
mukavasti jatkossa pärjäämään. Tässä vinkki Stockmannin johdolle: Kun minä
ruuhkavuosissani menen Stockmannille asioimaan isänpäivää edeltävänä
perjantaina kello 15:30, niin paikka on täynnä elkkuja kyselemässä kummia ja
tukkimassa härveleineen ahtaita käytäviä! Lupaan tässä ja nyt, että jos pääsen itse
nauttimaan seesteisistä eläkepäivistä niin käyn Stockmannilla ihan muina
aikoina kuin perjantaina kello 15:30. Miten olisi eläkeläisille vaikka 5 %
käteisalennus jos ostokset hoidetaan hiljaiseen aikaan? No, potkat tuli
ostettua, mutta kananmunia en sieltä saanut, kun en niitä löytänyt ja kaikki
asiakaspalvelijat olivat varattuja. Stockmanns sak är vår. Munat ostin
Lidlistä.
Asiaan. Karitsanpotkaa olen tehnyt tässä blogissa ennenkin,
nyt hifimmin kuin koskaan. Raaka-aine on mahtava. Potka vaatii pitkän ja hellän
kypsytyksen. Mausteita kannattaa toki käyttää, mutta ei mitään liian
hallitsevia.
Karitsanpotkat tähän tapaan
- Karitsanpotkia
- Voita
- Oliiviöljyä
- Lihalientä
- Valkoviiniä
- Balsamicoa
- Vaahterasiirappia
- Porkkanaa
- Sipulia
- Lipstikkaa tai varsiselleriä
- Fenkolia
- Valkosipulia
- Timjamia
- Suolaa
- Pippuria
Paista potkia hetken voissa ja laita uunivuokaan. Paista
reseptissä keikkuvat vihannekset kevyesti samassa rasvassa missä potkat ja lisää
sekaan vuokaan. Lorauta sekaan valkkaria, balsamicoa ja lihalientä. Kypsytä
uunissa kannen alla noin 6 tuntia 120 asteessa. 6 tunnin päästä potka ovat jo
kypsiä. Ota potkat varovasti pois nesteestä ja laita jonnekin jossa pysyvät
lämpiminä. Siivilöi jäljelle jäänyt neste ja keitä kasaan sopivasti. Lisää
sekaan löräys vaahterasiirappia (ei liikaa). Kastike on valmis, kun se on
paksuudeltaan kuin vaahterasiirappi. Takaan, että kastike on tömäkkää ja hyvää.
Tarjoile uunijuuresten tai vaikka perunamuusin kanssa.
Minä
valitsin uunijuurekset ja maa-artisokkalastut. Kiitos työkaverilleni, joka toi
niitä artisokkia ja paljon, niin jotain pitää keksiä. Artisokasta on nyt tehty ainakin
keittoa ja pyreettä, mutta friteeratut maa-artisokkalastut ovat ehkä parasta
mitä niistä voi tehdä. Friteerasin ne ankanrasvassa ja maustoin suolalla ja rosmariinipölyllä.
Lopussa jäi luu käteen.
![]() |
Käsi ja luu |
Kommentit
Lähetä kommentti