Tilli-piparjuuriliha naudan kielestä




Tilliliha on kouluruokien virallinen inhokki, vaikkei sitä tietääkseni kouluissa enää em. syystä tarjotakaan. Huonosti suurustetussa kastikkeessa jossa lillui jotain ihme limaisia jänteitä. Yjäkk! Naudankieli on myös monen inhokki, perustuen puhtaaseen ennakkoluuloon. Yleensä se perustellaan sillä, että eivät voi syödä mitään joka on ollut jonkun toisen suussa. Samaiset ihmiset kyllä mielellään popsivat kananmunia, missä ne ovat sitten olleet?



Naudankieli on erinomaista lihaa, helppoa valmistaa ja on koostumukseltaan rasvatonta ja pehmeää ilman sattumia, lähes kuin sisäelimissä mutta ilman sisäelinten makua. Hinta on edullinen ja ottaen huomioon, että lähes koko kieli on täyttyä tavaraa, on se vieläkin edullisempi. Ainoa riski tässä on se, että jos Punavuoren tai Kallion hipsterit sen löytävät, nousee hintakin sen mukaisesti. Näin kävi esimerkiksi naudan kuveelle. Kuve oli aiemmin halpaa ja päätyi useimmiten jauhelihaksi, kunnes joku vastuuton ruokabloggari keksi kirjoittaa, että se on erinomaista grillattuna.


Tilli-piparjuuriliha naudan kielestä


  • Naudan kieltä
  • Voita
  • Tilliä
  • Piparjuurta
  • Sitruunamehua
  • Suolaa
  • Kermaa
  • Pieni löräys savuista viskiä


Keitinliemi


  • Porkkanaa
  • Palsternakkaa
  • Tillin varsia
  • Sipulia
  • Selleriä
  • Laakerinlehti(ä)
  • Maustepippuria
  • Bouquet garni
  • Vehnäjauhoja suurustukseen



Keitä kieli kypsäksi keitinliemessä. Keittoaika on noin 3-4 tuntia, painekattilassa noin tunti. Kuori kieli ja pilko paloiksi. Paista palat runsaassa voissa ja lisää viskitilkka. Suodata keitinliemi rämmäleistä ja suurusta. Lisää se lihojen sekaan. Lisää sitruunamehu, kerma ja lopuksi tilli ja piparjuuri. Piparjuuri ei kestä pitkää lämmittämistä.




Kommentit

Suositut tekstit