Cerdo ibérico ja sen kyljykset
Olen kirjoittanut
Iberico-possusta ennenkin, kirjoitan taas ja tullen myös jatkossa kirjottamaan.
Iberico-possussa ovat kaikki hyvät asiat kärsän ja saparon välissä; se on
hyvää, eettistä, puhdasta ja jopa edullista. Tekisi mieli vielä sanoa, että
terveellistä, mutta näitä ravintojesuiittoja on jo ihan tarpeeksi näistä aiheista
saarnaamaan, joten puutun vain siihen tärkeimpään – eli makuun. Iberico possu
on periaatteessa ihan oma rotunsa, se on lähes musta ja karvaton. Possut elävät
vapaasti syöden lähinnä tammeterhoja ilman päivittäistä hormoni- ja
tetrasykliiniannostaan. Ne ovat huomattavasti rasvaisempia kuin karsinapossut.
Eli kaikki hyvin? Ei ihan, valitettavasti Espanjassa näitäkin possuja on alettu
tehotuottamaan ja hinnalla mitä sitä täällä saa, niin pahoin pelkään, että söin
juuri sellaisen.
Iberico-possun
voi valmistaa samalla tavalla kuin minkä tahansa possun, mutta esim.
filee-palat voi jättää mediumiksi. Iberico possun rasva sulaa huomattavasti
alemmassa lämpötilassa normipossuun verrattuna, joten grillin ei tarvitse olla
kovinkaan kuuma. Maussa on hienostunutta pähkinän aromia, joten mausteeksi
riittää suola, pippuri ja ehkäpä rosmariinin oksa. Lisäkkeeksi tein
Skonelaisista uusista perunoista lämmintä perunasalaattia jossa oli mukana
parsaa. Salaatissa kapriksia, dijon sinappia, kevätsipulia. Sitruunaa ja kuorta
sekä oliiviöljyä.
Kommentit
Lähetä kommentti