Heinäsorsaa, eli villiä pullasorsaa
Tuo meidän kaikkien köyhien sankari, eli Lidl, tarjosi pakastealtaasta kotimaista heinäsorsaa 20 € kilohintaan. Nehän tarttuivat toki mukaan.

Sorsan liha on punaista, riistaista ja suhteellisen rasvaista, joten sen valmistaminen on helpompaa kuin esimerkiksi kyyhkyn tai riistakanalintujen. Minä tein näin ja siitä tuli hyvä:

Aseta tipuset laakeaan kulhoon. Pintamausta runsaalla suolalla ja fariinisokerilla. Laita sekaan kulhoon jokunen valkosipulinkynsi, katajanmarja sekä sitruunanlohko. Kypsennä miedolla lämmöllä (noin 100 astetta) 6-8 tuntia. Jos kulhon pohja kuivuu, niin lisää vettä. Lämpötilan tosin pitäisi olla niin alhainen, ettei kuivu. Puolessa välissä tipuset voi peittää foliolla.


Loppuvaiheessa ota lientä kulhon pohjalta kattilaan, jonne lisätään reilusti kermaa ja jämptisti Dijon-sinappia. Suurusta kastike vehnäjauhoilla ja lisää aivan lopuksi pussillinen morttelissa murskattuja viherpippureita.

Tarjoa uunijuuresten kanssa. Viiniksi sopii tanniineitta puhkuva roteva Portugalilainen Rabo de Galo, jolla on hyvä huuhdella sorsan maksa parempiin suihin. Varo hauleja.

Kommentit

Suositut tekstit