Lucky Luken Jalopenot a.k.a Jalopeno Poppers





Ihminen on hassu eläin. Arvomaailmamme rakentuu kokemuksista. Suuret ikäluokat arvostavat lapsuudestaan edelleen Tosca-karkkeja ja Fazerin Parhaita. Minun ikäpolveni rakastaa merkkareita. Salmiakki- ja hedelmä merkkarit tulee laittaa suuhun samaan aikaan, kuola valuu suupieliä pitkin lanttia imeskellessä. Karkki-iän ohitettua vahvin ote elämästä on vuosilta, jolloin sai eniten seksiä. Tästä syystä 60-kymppiset saksalaiset haikailevat takaisin DDR:ään. Elämä oli muuten kurjaa, mutta jos vatsansa sai suurin piirtein täyteen ja parisuhdemarkkinoilla oli edes jonkinlaista vientiä, niin mieluummin itki parisuhdehuolia Trabantin ratissa kuin selibaattia Mersun ratissa.

Minun kulinaarinen heräämiseni sijoittuu tuonne 90-luvun alkupuolelle. Silloin ravintola Cantina Westin eksotiikka oli tajun ja maksukyvyn tuolla puolen. Cantina Westiin mentiin palkkapäivänä kaveriporukan kanssa ja tietenkin treffeille jos sellaiselle suinkin pääsi. Kalleimmista annoksista ei kuitenkaan voinut muuta kuin haaveilla. Rajallisella budjetilla ennen illan pääruokaa, joka oli tietenkin Nachos Supreme, hors-d'œuvre tilattiin aina Lucky Luken Jalopenot.

Lucky Luken jalopenot oli minulle se keittotaidon kulminaatiopiste. Rajallisella kokemuksella yhtään mistään oli vaikea käsittää, miten jotain niin herkullista voidaan mitenkään mistään tehdä. Näin jälkeenpäin minulle on vanhana, kyynisenä miehenä tullut sellainen epäilys, että ne Cantina Westin Lucky Luken Jalopenot saattoivat sittenkin olla jotain puolivalmisteita. Sellaisia, joita tänä päivänä saa ostettua pakasteena jostain Lidlistä. Ei kai nyt sentään, kuvittelen vain?



Lucky Luken Jalopenot

  • Tuoreita paksukuorisia jalopenoja 
  • Tuorejuustoa 
  • Cheddaria 
  • Pekonia 
  • Kananmunaa 
  • Maitoa 
  • Vehnäjauhoja 
  • Pankojauhoja 
  • Sitruunaa 
  • Öljyä friteeraukseen 
  • Smetanaa dippiin 

Leikkaa jalopenot puoliksi pitkiltään. Poista rämmäleet ja täytä ne tahnalla, jossa on tuorejuustoa, cheddaria ja rapeaksi paistettua pekonia. Kasta maitoon, vehnäjauhoihin, munaan ja lopuksi pankojauhoihin. Friteeraa öljyssä kullanruskeiksi.



Kommentit

Suositut tekstit