Donald Duck
Ankka on muona joka on helppo ja nopeakin tehdä. Sellon
Citymarketissa oli rasvaista ankkaa tiskissä ja sitä piti heti saada. Sellon
sittari on muuten aivan verraton ruokakauppa. Esillepanosta tai myymäläsuunnittelusta
ei kauppiaalla ole hajuakaan: Kauppa on sekava ja yhtä kutsuva kuin
veroilmoitus, mutta valikoima ja tuoretiskit ovat kaikesta huolimatta vertaansa
vailla.
Monesti kuulee sanonnan, että ankka on sitkeää. Tämähän
johtuu tietenkin siitä, että ankka on sitkeää. Ankka on punaista lihaa
jota ei tule valmistaa kypsäksi asti. Maku on hienon riistamainen ja sitkeyden
saa ”pois” siten, että leikkaa sen paperinohuiksi siivuiksi ennen tarjoilua.
Koska ankanlihassa on riistamaista karvautta, sen kaveriksi sopii makeahkon
kirpeä kastike.
Ankka
Leikkaa ankan rasvapintaan ristikkoviillot ja laita se nahka
alaspäin kylmälle pannulle ilman rasvaa. Paista ankkaa keskilämmöllä niin, että
rasva sulaa pannuun, säilytä rasva kastikkeeseen. Käännä jossain vaiheessa ja
paista niin, että sisälämpötila on noin 55 astetta. Anna vetäytyä paistamisen
jälkeen noin kymmenen minuuttia ja leikkaa liha seitinohuiksi siivuiksi. Aseta
lihat lämmitetyille lautasille jottei ohuet siivut menetä lämpöään ja mausta
suolalla ja pippurilla.
Kastike
- Demi-Glazea
- Sipulia
- Voita
- Kermaa
- Makeaa (siirappi, sherryä, portviiniä, hunajata tms.)
- Balsamicoa
- Ankanrasvaa
- Pippuria
- Suolaa
Pilko sipuli pieneksi ja ruskista se pienessä määrässä
öljyä. Siivilöi sipulit pois ja yhdistä sipulinmakuinen öljy demi-glazen,
makena ja etikan kanssa. Lisää soosiin suolaa ja pippuria keitä hetki. Lisää
sekaan ankanrasvaa ja löräys kermaa. Älä keitä enää jottei kastike leikkaa.
Kommentit
Lähetä kommentti