Porker
Taannoisessa Top Chefin jaksoissa tehtiin porkereita ja siitäkös
minä innostuin. Nimi on oiva, vaikkakin sanalla porker viitataan läskeihin
ihmisiin. Oikeammin kyse on ”pulled pork sandwicheistä”, eli
hampurilaistyyppisestä pikaruoasta joka muistuttaa hieman hampurilaista. Porkerin
täyte tosin eroaa hieman hampurilaisesta. Lihana ei ole jauhelihaa, vaan piitkään
haudutettua revittyä possunlihaa joka on maustettu hyvin. Kurkkujen, tomaattien
ja rottasalaatin sijaan porkkeri täytetään raikkaalla coleslaw-salaatilla.
Itse laiton ”nötköttiä”, eli naudan- ja sianlihaa, naudan
rintaa ja possun kasleria. Liha pilkotaan, paistetaan ja maustetaan Chilillä
(chipotle), jeeralla, oreganolla, balsamicolla, valkosipulilla jne. Sen jälkeen
haudutetaan pitkään (5-6h). Tärkeää on että lihassa on runsaasti makua.
Coleslaw
Coleslaw on amerikkalaistunut kaalisalaatti, kotoisin sieltä
mistä kaalikin. Hyvistä raaka-ainesta tehty coleslaw on todella herkullinen ja
helppo valmistaa.
- Kaalia
- Porkkanaa (multaporkkanaa, hyvää)
- Omenaa (vähäisenlaisesti)
- Majoneesia (itse tehtyä)
- Kreikkalaista jogurttia
- Sitruunamehua
- Suolaa ja pippuria
Pilko kaali sekä omena ja raasta porkkana karkealla
raastimella. Lisää majoneesi, jogurtti ja sitruunamehu. Mausta aavistuksella
suolaa ja pippuria. Anna maustua muutama tunti ennen tarjoilua.
Ketsupin, joka kuvassa näkyy, ohje löytyy lehtipihvisivulta Sen jälkeen olen lisännyt ohjeeseen hieman rapeaksi paistettua sipulia.
Kommentit
Lähetä kommentti