Butter chicken aka murgh makhani



Tänään teki valtavasti mieli intialaista ruokaa. En tosin tiedä intialaisesta ruoasta yhtään mitään. Namaskarit ja Maharajat kun tuskin ovat mitään autenttisia preferenssejä. Intiassa en ole koskaan käynyt, mutta Thaimaassa sain mielestäni todella hyvää inkkarisafkaa. Tämän kertainen kokkaus perustuu lihasmuistiin, currypurkin tuoteselosteeseen (purkkia en ostanut, mutta siinä olevia aineksia kylläkin) ja villiin mielikuvitukseen.

Butter Chicken

Kanaa
Voita
Tomaattia
Chiliä
Sipulia
Tuoretta inkivääriä
Valkosipulia
Tuoretta korianteria lopuksi
Mausteita (jeera, kardemumma, neilikka, mustapippuri ym inkkaria)
suolaa

Marinoi kanaa tuntipari mausteissa ja paista sen jälkeen vokissa runsaassa (siis runsaassa) voissa. lisää kaltatut tomaatit ja anna hautua noin tunnin verran. Lisää korianteri vasta valmiiseen ruokaan



Chapatit

Chapateja tulee tehtyä usein. Chapatit ovat pannulla paistettuja pizzapohjia. Reseptikokeille loistava ohje löytyy mainiosta avaruuasemablogista (terkkuja naapuriin) josta taisin idean itsekin varastaa.

Salaatti

Rucolaa
Tomaattia
Kurkkuja
Männynsiemeniä









Kommentit

Suositut tekstit