Gurmee hot dog
”Roskaruokien” hifistely on aina ollut lähellä sydäntäni.
Lähes kaikkea on tultu kokeiltua: hampurilaisia, tex-mexiä, pizzaa jne. Hodaria
(hot dog) en kuitenkaan vielä tätä ennen ole pimpannut. Pikaruoka mielletään
yleisesti krapularuoaksi, koska siinä on juuri oikeassa suhteessa suolaa,
rasvaa, hiilihydraatteja ym. jota kuivunut keho huutaa joka ainoalla solullaan
kostean illan jälkeen.
Hodari ei ole krapularuokaa – se on laskukänniruokaa. Hodaria
syödään yleisesti ”kaikilla mausteilla” taksijonossa kotiin lähtiessä
laskuhumalassa jolloin aistit ovat kaikkea muuta kuin herkät. En ole koskaan hodareista
pitänyt, leipä on kauheaa pullamössöä ja kuumassa vedessä lilluneet ö-luokan
nakit eivät juurikaan houkuttele. Guarkumissa marinoitunut ”pikkelssi” ei
myöskään saa kuolaani valumaan. Hodari ansaitsee parempaa! Tässä oma
yritykseni.
Hodari pääkomponentit ovat leipä ja sen sisällä makkara. Jos
nämä asiat ovat kunnossa niin päästään jo pitkälle. Hodarini maustoin
majoneesilla, pikkelssillä ja rapeaksi paistetulla sipulilla.
Leipä
Katso leipäresepti vehnäjauhopussin kyljestä. Tee taikinasta
hieman vetisempää mitä ohjeessa. Tuplaa suola, sokeri ja rasvamäärä. Anna
kohota kunnolla ja valmista leipä ikään kuin tekisit pizza-pohjan, mutta rullaa
se lopulta patongiksi ja anna kohota vielä noin tunnin verran ennen kuin laitat
uuniin.
Majoneesi
Valmista majoneesi itse ja mausta kuten tykkäät. Omaani tuli
hieman valkosipulia ja rakuunaa. Majoneesista tulee erityisen hyvää jos sitä
jatkaa kreikkalaisella (se mistä hera on jo valutettu) jogurtilla.
Pikkelssi
Tein pikkelssin tuoreesta kurkusta, kapriksesta,
aurinkokuivatuista tomaateista ja tillistä. Maustoin öljyllä, suolalla,
siirapilla ja etikalla.
Rapea sipuli
Pilko sipuli pieneksi ja paista voissa pienellä lämmöllä
pitkään. Lisää suolaa ja lopuksi vehnäjauhoja
Makkara
Tosimies tekee makkaran itse. Minä en. Käytin Saarioisten
uutta Louisiana-raakamakkaraa, parasta mitä heiltä on tähän mennessä tullut.
Kommentit
Lähetä kommentti