Gurmee hot dog




”Roskaruokien” hifistely on aina ollut lähellä sydäntäni. Lähes kaikkea on tultu kokeiltua: hampurilaisia, tex-mexiä, pizzaa jne. Hodaria (hot dog) en kuitenkaan vielä tätä ennen ole pimpannut. Pikaruoka mielletään yleisesti krapularuoaksi, koska siinä on juuri oikeassa suhteessa suolaa, rasvaa, hiilihydraatteja ym. jota kuivunut keho huutaa joka ainoalla solullaan kostean illan jälkeen.

Hodari ei ole krapularuokaa – se on laskukänniruokaa. Hodaria syödään yleisesti ”kaikilla mausteilla” taksijonossa kotiin lähtiessä laskuhumalassa jolloin aistit ovat kaikkea muuta kuin herkät. En ole koskaan hodareista pitänyt, leipä on kauheaa pullamössöä ja kuumassa vedessä lilluneet ö-luokan nakit eivät juurikaan houkuttele. Guarkumissa marinoitunut ”pikkelssi” ei myöskään saa kuolaani valumaan. Hodari ansaitsee parempaa! Tässä oma yritykseni.

Hodari pääkomponentit ovat leipä ja sen sisällä makkara. Jos nämä asiat ovat kunnossa niin päästään jo pitkälle. Hodarini maustoin majoneesilla, pikkelssillä ja rapeaksi paistetulla sipulilla.



Leipä

Katso leipäresepti vehnäjauhopussin kyljestä. Tee taikinasta hieman vetisempää mitä ohjeessa. Tuplaa suola, sokeri ja rasvamäärä. Anna kohota kunnolla ja valmista leipä ikään kuin tekisit pizza-pohjan, mutta rullaa se lopulta patongiksi ja anna kohota vielä noin tunnin verran ennen kuin laitat uuniin.

Majoneesi

Valmista majoneesi itse ja mausta kuten tykkäät. Omaani tuli hieman valkosipulia ja rakuunaa. Majoneesista tulee erityisen hyvää jos sitä jatkaa kreikkalaisella (se mistä hera on jo valutettu) jogurtilla.

Pikkelssi

Tein pikkelssin tuoreesta kurkusta, kapriksesta, aurinkokuivatuista tomaateista ja tillistä. Maustoin öljyllä, suolalla, siirapilla ja etikalla.

Rapea sipuli

Pilko sipuli pieneksi ja paista voissa pienellä lämmöllä pitkään. Lisää suolaa ja lopuksi vehnäjauhoja

Makkara

Tosimies tekee makkaran itse. Minä en. Käytin Saarioisten uutta Louisiana-raakamakkaraa, parasta mitä heiltä on tähän mennessä tullut.




Kommentit

Suositut tekstit