Gambas Pil Pil, todellinen pikaruoka


Espanjalainen savustettu paprikajauhe tuoreen jalopenon kanssa. Henri Alénkin on löytänyt pulverin, joten loppunee pian kaupoista.


Helppoa, nopeata ja vaivatonta. Pikaruoan nimi tulee ilmeisesti siitä, että sen vastaanottamiseen tilaamisesta ei kestä pitkään – ainakin siis teoriassa. McDonald’sissa kun tilaa mcburgerin, niin juoman ja ranskalaiset saa heti, mutta ”tuon hampurilaisen sitten pöytään”. Kaksi kertaa viidestä se ei koskaan saavu sinne pöytään, ellei käy muistuttamassa.

Jos itse väsää pikaruokaa, niin siihen menee tuhottomasti aikaa jos sen tekee hyvin. Einestä ei ruokaplokkaaja syö koskaan (ironiaa). Miten siis menetellä?

Gambas pil pil

Gambas pil pil on Espanjassa erittäin suosittu ruoka ja lisäksi hyvää. Sen valmistamien on helpompaa kuin kaurapuuron. Tänään oli todella kiire saada jotain pöytään ja Mankkaan K-marketista sai raakoja, valmiiksi kuorittuja rapuja halpaan hintaan pakasteena, joten valinta oli selvä.

-Raakoja jättirapuja
-Voita
-Oliiviöljyä
-Chiliä
-Valkosipulia
-Persiljaa
-Savustettua paprikajauhetta
-Kuivaa vermuttia (valkkari käy myös)
-Suolaa
-Sitruunamehua


Laita rapuset (kuori ja poista suolet, tai osta perattuna jos löydät) laakeaan uuninkestävään vuokaan. Lisää voita, oliiviöljyä, chiliä, valkosipulia, paprikajauheta, suolaa ja vermuttia. Laita kuumaan uunin niin pitkäksi, että seos alkaa kiehua, poista heti uunista muuten rapusista tulee Hubba Bubbaa. Lisää sitruunamehu ja persilja. Syö patongin kanssa dipaten. 



Kommentit

Suositut tekstit