Gambas Pil Pil, todellinen pikaruoka
![]() |
Espanjalainen savustettu paprikajauhe tuoreen jalopenon kanssa. Henri Alénkin on löytänyt pulverin, joten loppunee pian kaupoista. |
Helppoa, nopeata ja vaivatonta. Pikaruoan nimi tulee
ilmeisesti siitä, että sen vastaanottamiseen tilaamisesta ei kestä pitkään –
ainakin siis teoriassa. McDonald’sissa kun tilaa mcburgerin, niin juoman ja
ranskalaiset saa heti, mutta ”tuon hampurilaisen sitten pöytään”. Kaksi kertaa
viidestä se ei koskaan saavu sinne pöytään, ellei käy muistuttamassa.
Jos itse väsää pikaruokaa, niin siihen menee tuhottomasti
aikaa jos sen tekee hyvin. Einestä ei ruokaplokkaaja syö koskaan (ironiaa).
Miten siis menetellä?
Gambas pil pil
Gambas pil pil on Espanjassa erittäin suosittu ruoka ja
lisäksi hyvää. Sen valmistamien on helpompaa kuin kaurapuuron. Tänään oli
todella kiire saada jotain pöytään ja Mankkaan K-marketista sai raakoja,
valmiiksi kuorittuja rapuja halpaan hintaan pakasteena, joten valinta oli
selvä.
-Raakoja jättirapuja
-Voita
-Oliiviöljyä
-Chiliä
-Valkosipulia
-Persiljaa
-Savustettua paprikajauhetta
-Kuivaa vermuttia (valkkari käy myös)
-Suolaa
-Sitruunamehua
-Voita
-Oliiviöljyä
-Chiliä
-Valkosipulia
-Persiljaa
-Savustettua paprikajauhetta
-Kuivaa vermuttia (valkkari käy myös)
-Suolaa
-Sitruunamehua
Laita rapuset (kuori ja poista suolet, tai osta perattuna
jos löydät) laakeaan uuninkestävään vuokaan. Lisää voita, oliiviöljyä, chiliä,
valkosipulia, paprikajauheta, suolaa ja vermuttia. Laita kuumaan uunin niin
pitkäksi, että seos alkaa kiehua, poista heti uunista muuten rapusista tulee
Hubba Bubbaa. Lisää sitruunamehu ja persilja. Syö patongin kanssa dipaten.
Kommentit
Lähetä kommentti