Waldorfin salaatti




Waldorfin salaatti on mitä ilmeisimmin New Yorkissa sijaineen Waldorf-hotellin mukaan nimensä saanut salaatti. Ainekset ovat siinä määrin erikoisia että kyseessä lienee tällainen ”nyt tulee arvokas vieras, mitä meiltä löytyy? kehitä jotain” tyyppinen ruoka. Näitä on muitakin.  Kyseinen salaatti on myös monen inhokki, se kun sisältää tuoretta selleriä. Minulle selleri ei kuitenkaan ole mikään este, enkä nyt tähän hätään muista kyseistä salaattia syöneeni, niin eikun kokeilemaan.

Olen varmaan aiemmin kehuskellut sillä, etten muuten ole mikään erikoinen keittäjä, mutta pystyn hahmottamaan mielessäni valmiin ruoan maun pelkistä raaka-aineista. Tällä kertaa tuo omena-selleri-saksanpähkinä sopii mielestäni yhteen kuin tanskalaiset muovilelut. Saksanpähkinä johtaa tätä konserttia, joten niille pitää antaa kaikki huomio. Paahdoin pähkinät korianterin siemenissä, chilissä, suolassa ja sokerissa. Lisukkeeksi tuli liekitettyä lohta Neukkukuution kalakastikkeessa joka on jonkinlainen Remoulade-muunnelma siitä mitä kaapista löytyi.

Waldorfin salaatti


  • Tammenlehti salaattia
  • Saksanpähkinää
  • Omenaa leikattuna ”julienne”
  • Varsiselleriä
  • Turkkilaisella jugurtilla jatkettua itse tehtyä majoneesiä
  • Korianterinsiemeniä
  • Chiliä (jauhoinen sortti, cayenne tms.)
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Pippuria


Paahda pähkinät jauhetuissa korianterinsiemenissä, chilissä, suolassa ja sokerissa, niin että sokeri karamellisoituu. Leikkaa selleri ohuen ohuiksi puolikuiksi ja omena hammastikuiksi. sekoita mukaan jugurtilla jatkettu majoneesi. Tarjoa salaattipediltä (inhoan edelleen sanaa *.peti, kuulostaa niin hipsteriltä)

Neukkukuution Remulaati


  • Turkkilaisella jugurtilla jatkettua itse tehtyä majoneesiä
  • Suolakurkkua (maitohappokäyneitä, ei mitään etikkalitkuja)
  • Kapriksia
  • Woosteria
  • 1 sardellifile hienonnettuna
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Sitruunamehua
  • Sekoita ainekset keskenään, eipä muuta.


Viinisuosituksena erinomainen Itävaltalainen valkkari Domäne Vachau Neuburger-rypäleestä, joka kestää hyvin happoistakin ruokaa. Lohen kai nyt paistaa ja töhöttää ilman ohjeitakin?





Kommentit

Suositut tekstit