Toast Black & White




Olen pragmaattinen ihminen. Omasta mielestäni täysin ennakkoluuloton sellainen joka nyt ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta minulle on hyvin tärkeää, että tiedän miten asiat toimivat. En ota totuutena mitään, mitä en itse ymmärrä. Tästä voi toki päätellä, etten usko juuri mihinkään, en niin. Minun on tiedettävä, miten jääkaappi kylmenee, miten radiosta tulee ääntä ja televisiosta kuva. En voi ostaa autoa, ellen tiedä miten Lambda-anturi toimii. Musiikkia ei voi kuunnella, ellei tunne teoriaa miten hopeinen cd-levy tai Spotify muuttuu tunnistettavaksi musiikiksi. Mikä oli Sarajevon laukauksien osuus ensimmäiseen isoon kahinaan?



Ruoanlaitossa, jossa kaikki ei ole mustaa ja valkoista on paljon minua hämmentäviä elementtejä. Jos A on parempi kuin B, ja B on parempi kuin C, niin kuinka C voi olla parempi kuin A? En ymmärrä, mutta usein niin vain on.

Majoneesia on ”helppo” tehdä sauvasekoittimella, YouTube on täynnä esimerkkejä. Kun sitä teen, epäonnistu(i)n joka ikinen kerta. Työpaikallani, joka on täynnä kemistejä, kysyin asiasta. Kukaan näistä korkeakoulutetuista ei osannut auttaa. Epäonnistuminen jatkui, kunnes vaimoni luki ohjeet, kuinka ja noudatti niitä pilkulleen. Olen nyt epämukavuusalueellani kuin kettu kanalassa, evoluutio ei ole valmistanut minua tähän mitenkään. Vaimoni majoneesi tietenkin onnistui, kaksi kertaa putkeen. En uskaltaisi tätä nyt tässä muuten kertoa, mutta tajusin missä menin pieleen. Siitä joskus lisää.

Majoneesia tarvittiin tämänkertaisessa ruoassa, eli Black & White toast Skagen & Pargas. Siitä tämä kouhkaus. Kaikki ainekset Lidlistä, järki käteen ja ostoksille.  Mäti ei ollut vielä Lidliin saapunut, joten sen roolia edustaa kylmäsavulohi.



Black & White Toast Skagen & Pargas

Paahtoleipää (Lidl)

  • Saariston tervaleipä (Lidl)
  • Ravunpyrstöjä (Lidl)
  • Mätia tai savulohta (Lidl)
  • Tilliä (Lidl)
  • Ruohosipulia(Lidl)
  • Sitruunaa (Lidl)
  • Majoneesi itse tehtynä (Lidl) aineksista
  • Smetana (Lidl)
  • Suolaa ja pippuria (maustepippuria jos haluat tehdä vaikutuksen)


Sekoita 1/3 majoneesia ja 2/3 smetanaa rapujen kanssa, laita välikköön jotta liika soosi valuu pois. Lisää vihreät sun muut ja laita paahdetun leivän päälle. Koristele mädillä tai lohella. Sitruunaa päälle lopuksi.



Kommentit

Suositut tekstit