Karitsan potkaa ja perunamuusia
Ison kirjan toisessa aikakirjassa teurastettiin pääsiäislammas, niin siis mekin. Pokelan valinnassa oli karitsanpotkaa tiskissä joka tarkoitti sitä, että meidän pääsiäinen alkoi hieman etuajassa. Makumuistissa on edelleen viimekesäinen Kreikan matka jolloin söimme uskomattoman hyvää karitsanpotkaa. Sitä tässä nyt tavoitellaan. Lopputulos oli – vaikka itse teinkin, todella onnistut. Se oli kaukana märän villasukan makuisesta lampaanviulusta ”maustettuna” karvaisella kahvilla jolla villan maku sinetöidään.
Potka
karitsanpotkaa
porkkanaa
sipulia
valkosipulia
voita
oliiviöljyä
punaviiniä
laakerinlehteä
sitruunamehua
rosmariinia
timjamia
suolaa
pippuria
porkkanaa
sipulia
valkosipulia
voita
oliiviöljyä
punaviiniä
laakerinlehteä
sitruunamehua
rosmariinia
timjamia
suolaa
pippuria
Ruskista potkat pannulla voissa. Laita potkat kannelliseen astiaan joka mahtuu uuniin. Lisää sekaan muut ainekset ja anna kypsyä uunissa 150 asteessa kannen alla noin 4 tuntia.
Kastike
Lihan kypsyessä uunissa, valuu astian pohjalle hyvämakuista nestettä. Kauho tätä nestettä erilliseen kattilaan ja lisää sekaan demi-glazea, Hookoon tetraglaze toimii hyvin. Suurusta soosi jos siltä tuntuu.
Perunamuusi
perunaa
pekonia
maitoa
voita
valkopippuria
muskottipähkinää
pekonia
maitoa
voita
valkopippuria
muskottipähkinää
Perunamuusi on rehellistä ruokaa. Keitä kuoritut perunat ylikypsiksi ja valuta ne lävikössä. Paista pari siivua pekonia rapeaksi, älä heitä paistinrasvaa pois, se tulee muusiin. Muusaa perunat jollain vehkeellä joka ei toimi sähköllä, tämä siksi, että sattumat kuuluvat perunamuusiin. Mausta muusi pekonilla, pekoninrasvalla, voilla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä. Muskotin kanssa pitää olla varovainen, tulee huono olo jos muskottia vetää liikaa. Notkeuta muusi tarpeen mukaan maidolla.
Riojalainen Marque De Riscal Reserva toimii karitsan kanssa kuin keinutuoli. Ehdottomasti paras viini mitä Alkosta saa alle 20 euron.
Kommentit
Lähetä kommentti