Lähiruokaa





Lähiruoka on pop. Lähiruoka on hyvää, ekologista, turvallista ja bla bla. Mikäpä siinä – nyt alkaa olla se aika vuodesta jolloin suomestakin sitä saa. Kaikkea, tai läheskään kaikkea ei ihan läheltä saatu, mutta lähestulkoon.



Nokkos- lipstikkakeitto




nokkosia läheltä (latvoja tai lehtiä, ei runkoa)
lipstikkaa ihan yhtä läheltä
voita
kermaa
kanalientä
valkoviiniä (keittoon sekä kokille)
vehnäjauhoa suurustamiseen
suolaa
pippuria


Huuhtele nokkoset lävikössä. Freesaa ne sen jälkeen kevyesti runsaassa voissa ja vehnäjauhoissa. Lisää kattilaan kanaliemi, valkoviini, lipstikka, pippuri ja suola. Kiehauta niin, että jauhot turpoavat ja keitto suurustuu.  Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, koristele kananmunalla ja tarjoile.

Manteli-pistaasi-minttu-pesto ja lohi (läheltä jos saa, muuten itämeren broileria)




Manteleita
pistaasia
pinjansiemeniä
basilikaa läheltä
minttua läheltä
tryffeliöljyä
oliiviöljyä
kirsikkatomaattia
raastettua parmesaania
suolaa
pippuria

Muhenna kaikki keskenään tahnaksi, sauvasekoittimella tai morttelissa. Kypsennä lohi – mieluiten hiiligrillissä. Mausta lohi pestolla.










Kommentit

Suositut tekstit