Paistetut muikut




Järvisuomen alueelta saa osasta (hyviä) kauppoja edelleen tuoreita, edellisyönä pyydettyjä muikkuja. Muikku on ehdottomasti maineensa veroinen kala: Hyvänmakuinen, helppo valmistaa ja helppo perata. Ehkäpä kaikkein parhaimmillaan muikku on voissa paistettuna.
Tässä ohjeessa ei kovin montaa ainesosaa ole, joten onnistuminen on täysin kiinni raaka-aineista. Jos voin korvaa jollain margariinisekoituksella tai merisuolan jodisuolalla, niin pieleenhän se menee. Jauhojen tuoreuteen kannattaa kiinnittää huomiota, tuoreet muikut eivät ansaitse tulla paistetuksi mökissä talven yli pakastekuivatuissa ruisjauhoissa.






tuoreita muikkuja
laadukasta voita
merisuolaa
tuoreita ruisjauhoja
kylmää valkkaria (laadukas Riesling tai Chardonnay, hyvä rose käy myös mainiosti)


Perkaa muikut ja suolaa ne kunnolla merisuolalla. Pyörittele kalat ruisjauhoissa juuri ennen paistamista. Paista runsaassa voissa kypsiksi (noin 500g voita 1,5 kg muikkuja kohti) mieluiten muurikkapannulla. Mausta halutessasi sitruunalla vaikkei Jaakko Kolmonen niin tekisikään. Lisäkkeeksi perunamuusia, ohjeet siihen joskus toiste.



Kommentit

Suositut tekstit