Vedonlyöntiä presidentinvaaleista





Vedonlyöjän kannalta vaalit ovat mielenkiintoisia kohteita ja useimmiten niissä onkin rahanarvoisia kohteita. Vedonlyönnin periaatteet vaalituloksista poikkeavat monin osin ”tavallisesta” urheiluvedonlyönnistä. Urheiluvedonlyönnissä kohteet ovat toistuvia ja pelattavaa haetaan nimenomaan ylikertoimisista kohteista, paras kohde urheiluvedonlyönnissä usein onkin jokin muu kuin todennäköinen voittaja. Vaalituloksia veikatessa tämä logiikka ei toimi. Eri vaalit toistuvat niin harvoin, että ylikertoimien kalastelu epätodennäköisistä ehdokkaista ei tuota tulosta pitkässä juoksussa koska juoksu on yksinkertaisesti aivan liian pitkä. Vaaleissa kannattaa aina veikata todennäköistä voittajaa ja kohde on sitä parempi mitä suuremmasta ennakkosuosikista on kyse, kuten on nyt vuoden 2012 presidentinvaaleissa.


Sauli Niinistön voittokerroin on tätä kirjoittaessa 1,1 eli 100 € panoksella voittoa saisi 10 € jos Niinistö tulee valituksi. Toisin sanoen vedonlyöntimarkkinat uskovat Niinistön olevan vaalien voittaja 90 % varmuudella. Kerroin tullee tästä vielä jonkun verran nousemaan, koska uskon Haaviston parantavan asemiaan jonkin verran ennen vaalipäivää. Nykyisin vaaleista on saatavilla niin paljon gallup-dataa, että todennäköisyyksien arviointi on mahdollista vaikka vedonlyöntimarkkinat ovatkin melkoisen tehokkaat. Itse uskon Niinistön olevan täysin pelattavan jo nykyisillä kertoimilla, etumatka kannatuskyselyissä on niin selkeä ja lisäksi kannatus on jo ennestään tukevalla pohjalla toisin kuin Haaviston, jonka kannatus on enemmänkin ”ilmiö” joka ei välttämättä tule kestämään loppuun saakka. Yhtä kaikki Niinistön etumatka on niin kova, että todennäköisyys tulla valituksi on helposti yli tuon 90 % ellei mustia joutsenia ilmesty jostain.


Tässä muutama vinkki kuinka vetoa kannattaa vaaleissa lyödä:

Haaviston kerroin voitolle on nyt 10 hujakoilla. Jos nyt lyö vetoa Haaviston puolesta tällä kertoimella, saa sen myytyä alemmalla kertoimella vaalien edetessä, koska Haaviston kerroin tulee tästä laskemaan melko suurella todennäköisyydellä. Tällä tavalla voittaa tuli valituksi sitten kumpi tahansa ehdokkaista. Tämä onnistuu ainoastaan vedonlyöntipörsseissä.

Toinen vaihtoehto on odottaa, että Niinistön kerroin nousee jonkin verran ja lyödä sitten vetoa Niinistön puolesta. Uskon itse kertoimen nousevan tuonne 1,3 – 1,6 hujakoille parhaimmillaan, jos näin käy niin kohde on erittäin pelattava.

Kommentit

Suositut tekstit