Hillitön kuha
Totuus on, että hyville raaka-aineille ei vain ole
vaihtoehtoa. Kurttilan kalatukusta saimme kolme muhkean sätkivää kuhaa. Kuhan
liha on vaalean maukasta ja positiivisella tavalla "mauton", sen maku ei ole
niin voimakas kuin sukulaiskalallaan ahvenella. Kuhan valmistaminen ruoaksi on
helppoa ja samalla haastavaa. Helppoa siksi, että liha on melko ruodotonta ja
haastavaa siinä mielessä, että kuhan liha hajoaa helposti kypsennettäessä. Kuha ei tästä syystä sovi kovin hyvin esim. grillattavaksi.
Tällä kertaa valmistin kalan omalla versiollani reseptistä "Kuhaa
Mannerheimin tapaan" joka kunnioittaa sopivasti näitä samean veden pikku petoja.
Sander lucioperca |
Kuha
Tuoreita kuhafileitä, mielellään Espoonlahden perukoilta
Hapankorppuja
Valkopippuria
Suolaa
Sitruunamehua
Tilliä
Piparjuurta
Valkopippuria
Voita
Hapankorppuja
Valkopippuria
Suolaa
Sitruunamehua
Tilliä
Piparjuurta
Valkopippuria
Voita
Fileoi kuhat ja suolaa ne kevyesti. Jos kala on aivan
vastapyydetty, niin anna fileiden muhia kylmässä rigorin yli (noin 12h).
Murenna hapankorput ja leivitä fileet kevyesti. Paista runsaassa voissa niin
että ovat juuri ja juuri kypsiä. Mieluummin ali kuin yli, noin minuutti per
puoli. Mausta sitruunamehulla, tillillä ja raastetulla piparjuurella. Tarjolle
heti.
Perunamuusi
Sienikastike
Sieniä (ei ollut muita kuin herkkusieniä, mutta kotimaiset
laatusienet sopisivat toki paremmin)
Voita
Kermaa
Paprikajauhetta
Mustapippuria
Suolaa
Voita
Kermaa
Paprikajauhetta
Mustapippuria
Suolaa
Paista sienet voissa, mausta ja lisää tilkka kermaa.
Kalat tulee huuhdella alas jollain laadukkaalla
gewurztraminerilla. Gisselbrecht
Gewurztraminer Tradition on juuri tällainen.
Kommentit
Lähetä kommentti