Hillitön kuha




Totuus on, että hyville raaka-aineille ei vain ole vaihtoehtoa. Kurttilan kalatukusta saimme kolme muhkean sätkivää kuhaa. Kuhan liha on vaalean maukasta ja positiivisella tavalla "mauton", sen maku ei ole niin voimakas kuin sukulaiskalallaan ahvenella. Kuhan valmistaminen ruoaksi on helppoa ja samalla haastavaa. Helppoa siksi, että liha on melko ruodotonta ja haastavaa siinä mielessä, että kuhan liha hajoaa helposti kypsennettäessä. Kuha ei tästä syystä sovi kovin hyvin esim. grillattavaksi.  
Tällä kertaa valmistin kalan omalla versiollani reseptistä "Kuhaa Mannerheimin tapaan" joka kunnioittaa sopivasti näitä samean veden pikku petoja.



Sander lucioperca


Kuha


Tuoreita kuhafileitä, mielellään Espoonlahden perukoilta
Hapankorppuja
Valkopippuria
Suolaa
Sitruunamehua
Tilliä
Piparjuurta
Valkopippuria
Voita


Fileoi kuhat ja suolaa ne kevyesti. Jos kala on aivan vastapyydetty, niin anna fileiden muhia kylmässä rigorin yli (noin 12h). Murenna hapankorput ja leivitä fileet kevyesti. Paista runsaassa voissa niin että ovat juuri ja juuri kypsiä. Mieluummin ali kuin yli, noin minuutti per puoli. Mausta sitruunamehulla, tillillä ja raastetulla piparjuurella. Tarjolle heti.


Perunamuusi




Sienikastike


Sieniä (ei ollut muita kuin herkkusieniä, mutta kotimaiset laatusienet sopisivat toki paremmin)
Voita
Kermaa
Paprikajauhetta
Mustapippuria
Suolaa


Paista sienet voissa, mausta ja lisää tilkka kermaa.
Kalat tulee huuhdella alas jollain laadukkaalla gewurztraminerilla.  Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition on juuri tällainen.




Kommentit

Suositut tekstit