Club sandwich





Krapularuoka on ruokaa tarpeeseen. Parhaimmillaan se tekee runolliseksi. Krapularuoka on vettä kuihtuneelle.  Krapularuoka on täsmälääke nuutuneille soluille täyttäen ne osmoosin avulla juuri oikeilla proteiineilla, rasvalla ja suolalla kuin mitä kärsineet ja kuivuneet solut silloin tarvitsevat.  Tunne on vastaava kuin pitkän sukelluksen jälkeen jolloin keuhkot taas täyttyvät raikkaalla, ihanalla hapella. Voimat ja virkeys palaavat ja mieli on kirkas kuin jääkimpale kevätauringossa.  


Klassinen club sandwich koostuu kahdesta poikittain leikatusta paahdetusta paahtoleivästä joiden väliin ladotaan paistettua kalkkunaa, pekonia, salaattia, tomaattia sekä majoneesia. Suosituimman teorian mukaan se on kotoisin 1800-luvun lopulta New Yorkin Saratoga-klubilta joka oli herrasmiesten suljettu vedonlyöntikerho. Viiniksi club sandwichin kanssa sopii raikas lager-tyyppinen olut.  Reseptiä voi muunnella toki mielensä mukaan, mutta itse en laittaisi sinne esim. juustoa väliin, koska club sandwich voi myös olla omalla tavallaan raikas. Raaka-aineiden tuoreudella on suurempi merkitys kuin se mitä sinne tunkee. Pekonin ja salaatin tulee olla rapeaa, tomaatti vastaleikattua erittäin terävällä veitsellä jolloin se ei ”valu” ja majoneesi tietenkin itse tehtyä. Paahtoleipä niin tuoretta ja vastapaahdettua kuin mahdollista. Olut jääkylmää. Tätä varten kannattaa jopa tavoitella pientä kohmeloa ja sen tavoitteleminen onkin useimmiten todella hauskaa!



Kommentit

Suositut tekstit