Club sandwich
Krapularuoka on ruokaa tarpeeseen. Parhaimmillaan se tekee
runolliseksi. Krapularuoka on vettä kuihtuneelle. Krapularuoka on täsmälääke nuutuneille
soluille täyttäen ne osmoosin avulla juuri oikeilla proteiineilla, rasvalla ja
suolalla kuin mitä kärsineet ja kuivuneet solut silloin tarvitsevat. Tunne on vastaava kuin pitkän sukelluksen
jälkeen jolloin keuhkot taas täyttyvät raikkaalla, ihanalla hapella. Voimat ja
virkeys palaavat ja mieli on kirkas kuin jääkimpale kevätauringossa.
Klassinen club sandwich koostuu kahdesta poikittain
leikatusta paahdetusta paahtoleivästä joiden väliin ladotaan paistettua
kalkkunaa, pekonia, salaattia, tomaattia sekä majoneesia. Suosituimman teorian
mukaan se on kotoisin 1800-luvun lopulta New Yorkin Saratoga-klubilta joka oli
herrasmiesten suljettu vedonlyöntikerho. Viiniksi club sandwichin kanssa sopii
raikas lager-tyyppinen olut. Reseptiä
voi muunnella toki mielensä mukaan, mutta itse en laittaisi sinne esim. juustoa
väliin, koska club sandwich voi myös olla omalla tavallaan raikas. Raaka-aineiden
tuoreudella on suurempi merkitys kuin se mitä sinne tunkee. Pekonin ja salaatin
tulee olla rapeaa, tomaatti vastaleikattua erittäin terävällä veitsellä jolloin
se ei ”valu” ja majoneesi tietenkin itse tehtyä. Paahtoleipä niin tuoretta ja
vastapaahdettua kuin mahdollista. Olut jääkylmää. Tätä varten kannattaa jopa
tavoitella pientä kohmeloa ja sen tavoitteleminen onkin useimmiten todella
hauskaa!
Kommentit
Lähetä kommentti