Maa-artisoppa
Nyt söin keittoa ja sanani. Keitto oli maa-artisokkakeittoa
ja sanat siksi, että olin joskus vannonut etten tule sitä koskaan valmistamaan.
Miksen? no siksi, että se oli ainakin jossain vaiheessa äärettömän muodikas
särvin piireissä joissa ajetaan Audin citymaastureilla, lomaillaan Toscanassa
ja äänestetään Sekoomusta, RKP:tä tai Vihreitä. Minähän en sellaisiin lankea.
Ravintoterapeuttiystävämme lisäksi varoitti, että
maa-artisokka sisältää inuliinia. Wikipediaa kun lukee, niin hurjaltahan se
inuliini kuulostaa. Mutta koska olen aina halunnut elää vaarallisesti, ei muuta
kuin suoraan altaan syvään päähän.
Työkaverini toi muovikassillisen mökkikasvatettuja
maa-artisokan mykyjä, joten sanat ne oli syötävä ja hyvä niin. Maa-artisokka on
todella monipuolinen juures, siitä voi valmistaa joko pyrettä tai keittoa.
Tällä kertaa keittoa. Miltä se maistui? No aivan taivaalliselta, paremmalta
kuin sanat.
Maa-artisokkakeitto
- Artisokan mykyjä
- Kasvislientä
- Kermaa
- Suolaa
- Pippuria
- Rapeaa pekonia ja persiljaa (timjamia) koristeeksi
Puhdista mykyt huolellisesti esim. teräsharjalla. Paloittele
ja keitä kypsäksi vedessä. Vesi pois ja upota mykyt kermaan. Sekoita keitto
sametinpehmeäksi sauvasekoittimella (jos autotallista löytyy Audi, niin
keittiöstä löytyy Bamix) Mausta rapealla pekonilla ja jollain vihreällä.
Kommentit
Lähetä kommentti