Maa-artisoppa



Nyt söin keittoa ja sanani. Keitto oli maa-artisokkakeittoa ja sanat siksi, että olin joskus vannonut etten tule sitä koskaan valmistamaan. Miksen? no siksi, että se oli ainakin jossain vaiheessa äärettömän muodikas särvin piireissä joissa ajetaan Audin citymaastureilla, lomaillaan Toscanassa ja äänestetään Sekoomusta, RKP:tä tai Vihreitä. Minähän en sellaisiin lankea.

Ravintoterapeuttiystävämme lisäksi varoitti, että maa-artisokka sisältää inuliinia. Wikipediaa kun lukee, niin hurjaltahan se inuliini kuulostaa. Mutta koska olen aina halunnut elää vaarallisesti, ei muuta kuin suoraan altaan syvään päähän.

Työkaverini toi muovikassillisen mökkikasvatettuja maa-artisokan mykyjä, joten sanat ne oli syötävä ja hyvä niin. Maa-artisokka on todella monipuolinen juures, siitä voi valmistaa joko pyrettä tai keittoa. Tällä kertaa keittoa. Miltä se maistui? No aivan taivaalliselta, paremmalta kuin sanat.

Maa-artisokkakeitto




  • Artisokan mykyjä
  • Kasvislientä
  • Kermaa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Rapeaa pekonia ja persiljaa (timjamia) koristeeksi



Puhdista mykyt huolellisesti esim. teräsharjalla. Paloittele ja keitä kypsäksi vedessä. Vesi pois ja upota mykyt kermaan. Sekoita keitto sametinpehmeäksi sauvasekoittimella (jos autotallista löytyy Audi, niin keittiöstä löytyy Bamix) Mausta rapealla pekonilla ja jollain vihreällä.

Kommentit

Suositut tekstit