Saltimbocca
Ennen tätä kesää en ollut koskaan käynyt Italiassa. Asian
korjatakseni käytiin siellä lyhyen ajan sisällä toistamiseen. Ensimmäisellä
kerralla Toscanassa ja toisella kertaa Roomassa. Italiaista ruokaa kehutaan vuolaasti
eikä suotta. Lähes kaikkialla ruokaan suhtaudutaan sen vaatimalla vakavuudella.
Meni minne vain syömään, niin ravintola tekee parhaansa saadakseen asiakkaan
nauttimaan ruoasta. Samaa olen kokenut Kreikassa, mutta Espanjassa täytyy olla
valppaana ettei astu ansaan.
Se missä Italialainen ruoka joutuu antamaan hieman
tasoitusta, on monimuotoisuus, tässä Espanjalaiset ovat kyllä pätevämpiä. Jäin
kaipaamaan tapas-kulttuuria joka Italiasta puuttuu, emme löytäneet yhtään
paikkaa jossa olisi voinut luontevasti nauttia muutaman huikopalan ennen
ruokailua lasillisen kanssa. Primi piatti on pastaa ja secondi piatti vasikkaa
jossain muodossa. No, tämä nyt on julkea yleistys ja sen minkä tekevät, tekevät
yleensä paremmin kuin muut, joten mitä tässä valittamaan.
Tällä kertaa tehtiin Saltimboccaa. Saltimbocca on todella
hyvää, helppoa valmistaa ja lähes täsmälleen samaan ruokaan pienin eroin törmäsin
Kreikassa Sofrito.
Saltimbocca
- Vasikanpaistia
- Ilmakuivattua Kinkkua
- Sitruunaa
- Marsalaa Tai Valkoviiniä
- Salviaa
- Valkosipulia
- Voita
- Vehnäjauhoja
- Suolaa
- Pippuria
Leikkaa vasikanpaisti ohuiksi siivuiksi ja nuiji kevyesti,
leivitä ohuesti vehnäjauhoissa. Paista viipaleet kevyesti runsaassa voissa ja
aseta läskit uunivuokaan. Kiinnitä jokaiseen vasikanpalaan kinkkua ja
salvianlehti. Mausta valkosipulilla, sitruunalohkoilla, sitruunamehulla,
suolalla, pippurilla ja hukuta koko roska marsalaan. Laita uuniin noin 175
asteeseen noin tunniksi. Lisäkkeeksi sopii pinaattimössö.
Pinaattimössö (Ala Cubo Sovietico)
- Tuoretta Pinaattia
- Kasvislientä
- Vehnäjauhoja
- Smetanaa
- Mozzarellaraastetta
- Muskottipähkinää
- Pippuria
Pilko pinaatti, ryöppää kasvisilimessä ja freesaa kevyesti
vehnäjauhoissa. Mausta pippurilla ja hipauksella muskottipähkinää. Laita ne
söpöön uunivuokaan ja sekoita mukaan smetanaa. Peitä pinaatti mozzarellaraasteella
ja laita kuumaan uunin noin 15 minuutiksi, niin että juusto ruskistuu pinnalta.
Viinisuositus
Vasikka on maultaan hento, tuhti punaviini veisi sen
mennessään. Toisaalta sitruuna ja salvia ovat haastavia kumppaneita viinille. Kalifornialainen
Hahn Wineryn pippurisen raikas Pinot Noir sopii tähän kuin RKP hallitukseen.
Kommentit
Lähetä kommentti