Saltimbocca




Ennen tätä kesää en ollut koskaan käynyt Italiassa. Asian korjatakseni käytiin siellä lyhyen ajan sisällä toistamiseen. Ensimmäisellä kerralla Toscanassa ja toisella kertaa Roomassa. Italiaista ruokaa kehutaan vuolaasti eikä suotta. Lähes kaikkialla ruokaan suhtaudutaan sen vaatimalla vakavuudella. Meni minne vain syömään, niin ravintola tekee parhaansa saadakseen asiakkaan nauttimaan ruoasta. Samaa olen kokenut Kreikassa, mutta Espanjassa täytyy olla valppaana ettei astu ansaan.

Se missä Italialainen ruoka joutuu antamaan hieman tasoitusta, on monimuotoisuus, tässä Espanjalaiset ovat kyllä pätevämpiä. Jäin kaipaamaan tapas-kulttuuria joka Italiasta puuttuu, emme löytäneet yhtään paikkaa jossa olisi voinut luontevasti nauttia muutaman huikopalan ennen ruokailua lasillisen kanssa. Primi piatti on pastaa ja secondi piatti vasikkaa jossain muodossa. No, tämä nyt on julkea yleistys ja sen minkä tekevät, tekevät yleensä paremmin kuin muut, joten mitä tässä valittamaan.
Tällä kertaa tehtiin Saltimboccaa. Saltimbocca on todella hyvää, helppoa valmistaa ja lähes täsmälleen samaan ruokaan pienin eroin törmäsin Kreikassa Sofrito.

Saltimbocca

  • Vasikanpaistia
  • Ilmakuivattua Kinkkua
  • Sitruunaa
  • Marsalaa Tai Valkoviiniä
  • Salviaa
  • Valkosipulia
  • Voita
  • Vehnäjauhoja
  • Suolaa
  • Pippuria


Leikkaa vasikanpaisti ohuiksi siivuiksi ja nuiji kevyesti, leivitä ohuesti vehnäjauhoissa. Paista viipaleet kevyesti runsaassa voissa ja aseta läskit uunivuokaan. Kiinnitä jokaiseen vasikanpalaan kinkkua ja salvianlehti. Mausta valkosipulilla, sitruunalohkoilla, sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja hukuta koko roska marsalaan. Laita uuniin noin 175 asteeseen noin tunniksi. Lisäkkeeksi sopii pinaattimössö.


Pinaattimössö (Ala Cubo Sovietico)

  • Tuoretta Pinaattia
  • Kasvislientä
  • Vehnäjauhoja
  • Smetanaa
  • Mozzarellaraastetta
  • Muskottipähkinää
  • Pippuria


Pilko pinaatti, ryöppää kasvisilimessä ja freesaa kevyesti vehnäjauhoissa. Mausta pippurilla ja hipauksella muskottipähkinää. Laita ne söpöön uunivuokaan ja sekoita mukaan smetanaa. Peitä pinaatti mozzarellaraasteella ja laita kuumaan uunin noin 15 minuutiksi, niin että juusto ruskistuu pinnalta.

Viinisuositus



Vasikka on maultaan hento, tuhti punaviini veisi sen mennessään. Toisaalta sitruuna ja salvia ovat haastavia kumppaneita viinille. Kalifornialainen Hahn Wineryn pippurisen raikas Pinot Noir sopii tähän kuin RKP hallitukseen.


Kommentit

Suositut tekstit