Chilipikkelssi
Chilipikkelssi
Tämä syntyi hetken mielijohteesta koska pöydällä oli
tuoreita Rawit-chilejä jotka halusin jotenkin säilöä. Ideana oli tehdä tulivuorentulinen
kastike jossa on niin paljon suolaa, että se säilyy hyvin jääkaapissa. Runsas
suolaisuus ei haittaa jos pikkelssi on niin tulinen, että sitä voi syödä vain
vähän kerrallaan. Rawit-chilit eivät ole niin järkyttävän tulisia, joten tätä
oli pakko jatkaa Habaneroilla. Mausta tuli todella hyvä ja suolainen myös. Pikkelssistä
voi toki tehdä myös miedomman vähemmällä suolalla, mutta se ei silloin säily
kuin muutaman päivän.
- Tuoreita chilejä, tulisuus maun mukaan. Vihreät ja punaiset sekaisin antavat kivan värin.
- Valkosipulia
- Oliiviöljyä
- Sitruunamehua
- Valkoviinietikkaa
- Tippa hunajaa
- Juustokuminaa
- Tähtianista
- Mustapippuria
- Suolaa noin 10%
Pilko chilit ja valkosipuli pieniksi. Jauha sekaan tähtianis
ja mustapippuri. Lisää muuta ainekset ja sekoita. Anna mausta ainakin muutama
tunti ennen tarjoilua. Sopii mielestäni lähes kaikkeen ruokaan.
Kommentit
Lähetä kommentti