Chimichurri



Ideana oli valmistaa Argentiinalaisesti picanhaa chimichurri-voissa. Valitettavasti kotimainen picanha oli leikattu väärin ja/tai oli rasvaton kimpale jonka raakakypsytys oli jäänyt pahasti kesken. Naudanlihaa tulee raakakypsyttää niin kauan, että Eviran valvojat saavat jo pelkästä ajatuksesta löysät housuun. Punaisen lihan kanssa tuoreus ei ole valttia, taiteillaan sen kanssa onko liha jo mätää.
Koska ”picanha” päätyi pataan, niin chimichurri sai maustaa grillattua kanaa, sopii toki myös siihen.




Chimichurri-voi

Chimichurri on Argentiinasta kotoisin oleva yksinkertainen mutta toki maukas mautekastike lihalle. Oikeaa versiota siitä ei olekaan, joten käytin luovuuttani ja sekoitin sen sulaan voihin, voi kun on aina hyvää. Sopii hyvin lihalle, kanalle ja kalalle. Voi tekee kastikkeesta hieman intensiivisemmän makuisen, mutta menettää hieman raikkauttaan.


  • Voita
  • Korianteria
  • Persiljaa
  • Tuoretta chiliä
  • Valkosipulia
  • Oliiviöljyä
  • Valkoviinietikkaa
  • Juustokuminaa
  • Sitruunankuorta
  • Viinietikkaa
  • Suolaa


Sekoita ainekset keskenään ja lisää lopuksi voisula. Anna maustua noin vuorokauden ennen käyttöä.

Avokadomajoneesi


  • Munaa
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • Tippa hunajaa
  • Sitruunamehua
  • Avokadoa muhennettuna
  • Valmista majoneesi ja sekoita mukaan avokadoa 


Kommentit

Suositut tekstit