Blinit



Ennen kuin setä Lenin eräänä lokakuun aamuna meni ja kirjaimellisesti ryssi koko homman, oli venäläinen ruokakulttuuri se juttu. Tsaarin hovissa Ranskaa pidettiin arvossaan. Siellä puhuttiin ranskaa, pukeuduttiin kuin aurinkokuningas – ja mikä parasta, raahattiin kokit ranskasta keittämään Katariina Suuren toimesta. Yhdistettiin ranskalainen hienostuneisuus venäläisen yltäkylläisyyden kanssa.

Blinit ovat venäläistä keittiötä parhaimmillaan, maukkaita ja raskaita kihtipommeja. Ellei joku tiedä, niin blinit ovat tattarijauhoista tehtyjä suolaisia lettuja joita syödään mädin, suolakurkun, smetanan ja muiden herkkujen kanssa. Blinien valmistuksessa ei ole mitään mystistä, paistettuja lettua kaviaarin, savuporon, suolakurkun, smetanan, sipulin, vodkan, voisulan, tillin jne. kanssa. Blinitaikinan tekoa moni vierastaa monimutkaisen ohjeen takia. Tästä saamme kiittää ranskalaisia, jotka saavat vedenkeittämisestäkin tiedettä ja taidetta. Sama pätee ranskalaisiin autoihin, Citroën keksii mitä mielikuvituksellisimpia ratkaisuja asioihin joita kukaan ei ole vielä tunnistanut ongelmaksi. Blinitaikina onnistuu muutamassa tunnissa (tai päivässä jos haluaa oikein hyvää ja hapanta) näillä sekavilla ohjeilla.



Blinitaikina


Osta kaupasta paketti tattarijauhoja ja tee taikina (lähes)ohjeen mukaan. Luki ohjeessa mitä tahansa, niin käytä vain tattarijauhoja, älä sekoita vehnäjauhoja mukaan. Taikinan tulee olla rasvaista ja siinä pitää olla jotain maitopohjaista tavaraa joka tekee blineistä hötöjä. Maitoa, kermaa, smetanaa, voita tms. Juuri ennen paistamista lisää taikinaan olutta, kivennäisvettä, valkuaisvaahtoa tai jotain muuta joka edesauttaa ilmavuutta blineissä. Blinit ovat mielestäni parempi paistaa mummovainaan valurautaisella lettupannulla kuin varsinaisella blinipannulla. Blinipannulla blinistä tulee liian kookkaita, eikä niitä jaksa syödä kuin yhden.


Kommentit

Suositut tekstit