Delyyx! Lohiburgerit
Lidlin hehkutus jatkuu. Nyt lohiburgerit Lidlistä,
Delyyx! Hampurilaista on kiitollista tehdä Lidlin aineksista. Erityismaininta
Lidlin vehnäjauhoista jotka EIVÄT ole tehty kotimaisesta vehnästä. Maa jossa säännölisesti varoitetaan hallasta juhannuksen tienoilla, ei sovellu vehnän viljelyyn. Saattaa
olla puhdasta tai jotain, mutta yhtä hyvää leipää siitä ei saa kuin
eteläisimmistä lajikkeista – sitko on jotain ihan muuta. Suomesta saa hyvää
mustikkaa, mansikkaa, puikulaperunaa ym. mutta vehnän laatu ei nyt vain ole
sitä samaa. Edellisen kerran tein hampparisämpylät
kotimaisesta viljasta, tällä kertaa Lidlin vehnäjauhoista, eron kyllä huomaa.
Tämän jakson (lähes)kaikki ainekset ovat Lidlistä lukuun
ottamatta kuvissa vilahtelevaa valkoviinilasillista. Valkoviiniä kun ei Suomen
Lidlistä vielä toistaiseksi saa, sitä odotellessa. Ostaisin Lidlistä myös sen.
Lohiburgeri jossa lohipihvi, tartar-kastiketta, salaattia ja
tietenkin leipää
- Lohifile
- Kylmäsavustettu Lohi
- Kanamunia
- Voita
- Dijon Sinappia
- Tilliä
- Kermaviiliä
- Kaprista
- Woosteria
- Sitruunamehua
- Vehnäjauhoja
- Hiivaa
- Kevätsipulia
Leikkaa lohi ja kylmäsavulohi pienen pieniksi paloiksi.
Sekoita mukaan munaa, sinappia, sitruunamehua, pippuria ja suolaa. Kiinteitä
pihvejä ei tästä massasta saa suoraan tehtyä, mutta kun sen paistaa pienellä
lämmöllä ruuunsaassa voissa, niin mukavia pihvejä siitä syntyy.
Loistava tartar-kastike syntyy kevätsipulista, kapriksesta, woosterista, tillistä, sitruunamehusta, pippurista, sinapista ja kermaviilistä.
Loistava tartar-kastike syntyy kevätsipulista, kapriksesta, woosterista, tillistä, sitruunamehusta, pippurista, sinapista ja kermaviilistä.
Sämpylöistä olen kirjoittanut ennenkin – jätä taikina hieman
löysäksi ja anna kohota hyvin, jolloin niistä tulee pyöreitä ja ilmavia. Mitään
vesi-jauho suhdelukuja en tietenkään osaa antaa. Go by feel.
Kommentit
Lähetä kommentti