Delyyx! Lohiburgerit




Lidlin hehkutus jatkuu. Nyt lohiburgerit Lidlistä, Delyyx! Hampurilaista on kiitollista tehdä Lidlin aineksista. Erityismaininta Lidlin vehnäjauhoista jotka EIVÄT ole tehty kotimaisesta vehnästä. Maa jossa säännölisesti varoitetaan hallasta juhannuksen tienoilla, ei sovellu vehnän viljelyyn. Saattaa olla puhdasta tai jotain, mutta yhtä hyvää leipää siitä ei saa kuin eteläisimmistä lajikkeista – sitko on jotain ihan muuta. Suomesta saa hyvää mustikkaa, mansikkaa, puikulaperunaa ym. mutta vehnän laatu ei nyt vain ole sitä samaa. Edellisen kerran tein hampparisämpylät kotimaisesta viljasta, tällä kertaa Lidlin vehnäjauhoista, eron kyllä huomaa.
Tämän jakson (lähes)kaikki ainekset ovat Lidlistä lukuun ottamatta kuvissa vilahtelevaa valkoviinilasillista. Valkoviiniä kun ei Suomen Lidlistä vielä toistaiseksi saa, sitä odotellessa. Ostaisin Lidlistä myös sen.

Lohiburgeri jossa lohipihvi, tartar-kastiketta, salaattia ja tietenkin leipää

  • Lohifile
  • Kylmäsavustettu Lohi
  • Kanamunia
  • Voita
  • Dijon Sinappia
  • Tilliä
  • Kermaviiliä
  • Kaprista
  • Woosteria
  • Sitruunamehua
  • Vehnäjauhoja
  • Hiivaa
  • Kevätsipulia


Leikkaa lohi ja kylmäsavulohi pienen pieniksi paloiksi. Sekoita mukaan munaa, sinappia, sitruunamehua, pippuria ja suolaa. Kiinteitä pihvejä ei tästä massasta saa suoraan tehtyä, mutta kun sen paistaa pienellä lämmöllä ruuunsaassa voissa, niin mukavia pihvejä siitä syntyy.

Loistava tartar-kastike syntyy kevätsipulista, kapriksesta, woosterista, tillistä, sitruunamehusta, pippurista, sinapista ja kermaviilistä.




Sämpylöistä olen kirjoittanut ennenkin – jätä taikina hieman löysäksi ja anna kohota hyvin, jolloin niistä tulee pyöreitä ja ilmavia. Mitään vesi-jauho suhdelukuja en tietenkään osaa antaa. Go by feel.






Kommentit

Suositut tekstit