LotusGrill - savuton hiiligrilli ja Rib-Eye steak
![]() |
Puhaltimen säätönupikka, grillin ulkokuori ei kuumene lainkaan. |
Stockalla oli kanta-asiakas tarjouksena Lotus-hiiligrilli.
Sehän piti saada. Kyseessä on pienikokoinen helposti siirrettävä hiiligrilli,
jota valmistaja mainostaa savuttomaksi. Savuttomaksi sen tekee nerokas rakenne:
Ruoan rasva ei tipu hiilien päälle jolloin käryä ei synny. Parvekegrillaajan
unelma. Lämpötilan säätely toimii
tarkemmin kuin yhdessäkään toisessa kokeilemassani hiiligrillissä koska
grillissä on paristoilla toimiva puhallin. Valmistaja takaa savuttomuuden
ainoastaan lehtipuuhiilillä, briketit saattavat hieman savuta, eikä niiden
lämpöarvo oikein tahdo riittää, koska hiiliä mahtuu kerrallaan vain noin litran
verran. Grilli pysy kuumana täydellä höhällä noin 40 min. Pienemmällä
pitempään.
Hyvälaatuisen Australialaisen Rib-Eye steakin kypsennys
onnistui täydellisesti tällä grillillä, suosittelen.
![]() |
Tulta ilman savua |
Rib-Eye Steak
- Hyvälaatuista pitkään riippunutta välikyljystä
- Hiiligrilli
Maustetahna, eli rub
- Suolaa
- Pippuria
- Tähtianista
- Chipotle chiliä
- Paprikajauhetta
- Laakerinlehteä
- Juustokuminaa
- Siirappia
- Oliiviöljyä
Jauha kaikki mausteet hienoksia morttelissa tai vaikkapa
kahvimyllyssä. Lisää sen verran öljyä ja siirappia, että mausteista muodostuu
paksuhko tahna.
Glaseerausmauste
- Sitruunamehua
- Valkosipulia
- Timjamia
- Oliiviöljyä
Paista pihvejä grillissä ilman kantta hetken täydellä
höhällä molemmin puolin niin, että saavat kauniin ruskean grillipinnan. Laske
lämpötilaa reilusti, mausta rubilla ja anna kypsyä haluttuun kypsyyteen.
Lihalämpömittari on must. Poista lihat grillistä, mausta glaseerausmausteella
ja anna lihojen vetäytyä folion alla noin 15 min. ennen tarjoilua. Miksi tehdä
muuta kun voi grillata?
Kommentit
Lähetä kommentti