LotusGrill - savuton hiiligrilli ja Rib-Eye steak


Puhaltimen säätönupikka, grillin ulkokuori ei kuumene lainkaan.


Stockalla oli kanta-asiakas tarjouksena Lotus-hiiligrilli. Sehän piti saada. Kyseessä on pienikokoinen helposti siirrettävä hiiligrilli, jota valmistaja mainostaa savuttomaksi. Savuttomaksi sen tekee nerokas rakenne: Ruoan rasva ei tipu hiilien päälle jolloin käryä ei synny. Parvekegrillaajan unelma.  Lämpötilan säätely toimii tarkemmin kuin yhdessäkään toisessa kokeilemassani hiiligrillissä koska grillissä on paristoilla toimiva puhallin. Valmistaja takaa savuttomuuden ainoastaan lehtipuuhiilillä, briketit saattavat hieman savuta, eikä niiden lämpöarvo oikein tahdo riittää, koska hiiliä mahtuu kerrallaan vain noin litran verran. Grilli pysy kuumana täydellä höhällä noin 40 min. Pienemmällä pitempään.
Hyvälaatuisen Australialaisen Rib-Eye steakin kypsennys onnistui täydellisesti tällä grillillä, suosittelen.


Tulta ilman savua


Rib-Eye Steak

  • Hyvälaatuista pitkään riippunutta välikyljystä
  • Hiiligrilli


Maustetahna, eli rub
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Tähtianista
  • Chipotle chiliä
  • Paprikajauhetta
  • Laakerinlehteä
  • Juustokuminaa
  • Siirappia
  • Oliiviöljyä

Jauha kaikki mausteet hienoksia morttelissa tai vaikkapa kahvimyllyssä. Lisää sen verran öljyä ja siirappia, että mausteista muodostuu paksuhko tahna.
Glaseerausmauste
  • Sitruunamehua
  • Valkosipulia
  • Timjamia
  • Oliiviöljyä



Paista pihvejä grillissä ilman kantta hetken täydellä höhällä molemmin puolin niin, että saavat kauniin ruskean grillipinnan. Laske lämpötilaa reilusti, mausta rubilla ja anna kypsyä haluttuun kypsyyteen. Lihalämpömittari on must. Poista lihat grillistä, mausta glaseerausmausteella ja anna lihojen vetäytyä folion alla noin 15 min. ennen tarjoilua. Miksi tehdä muuta kun voi grillata?


Kommentit

Suositut tekstit