Kylmäsavulohi-parsapasta



Nyt on olevinaan parsakausi. Olevinaan siksi, että vaikka parsa on kevään kasvi, niin toiselta puolelta maapalloa rahdatut versot eivät nyt kai mitenkään ole sidottu johonkin tiettyyn vuodenaikaan. Kotimaista parsaa saadaan odottaa kesään asti ja silloin ei kukaan enää muista koko asiaa. Oli miten oli, niin parsa on hyvää ja sitä voi käyttää vaikka mihin. Itse olen aina vain keittänyt parsan nopeasti ja tarjoillut sen hollandaise-kastikkeen kanssa. Kyse on siis vihreästä parsasta. Valkoinen parsa on saman kasvin maanläheisempi osa, mutta en pidä sitä oikein minään.

Tällä kertaa siis parsasta jotain muuta kuin sitä ”tavallista”, eli siis pastaa kylmäsavulohen ja parsan kanssa. Pastana käytetään mustekalan musteella maustettua ja värjättyä pastaa. Itse jouduin tyytymään Pirkka-versioon mustasta pastasta joka ei nyt oikein ollut mistään kotoisin. Ostakaa parempaa. Mustekalan musteessa on voimakas maku joka ei kaikkia miellytä, mutta tähän jos johonkin se sopii. Pirkka mustepastassa oli mustetta saman verran kuin voikukassa on voita.




Kylmäsavulohi-parsapasta

  • Laadukasta mustaa pastaa
  • Vihreää parsaa
  • Kylmäsavulohta
  • Ranskankermaa
  • Kevätsipulia
  • Salottisipulia
  • Valkosipulia
  • Piparjuurta
  • Chilihiutaleita
  • Kasvislientä
  • Valkoviiniä
  • Sitruunamehua
  • Voita
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • (Persiljaa ja Parmesan-juustoa)


Freesaa salottisipuli ja valkosipuli voissa ja lisää valkoviiniä jonkun verran. Lisää chilihiutaleet ja ranskankerma. Pidä lämpimänä, mutta älä anna enää kiehua. Keitä pilkotut parsat kasvisliemessä al denteksi ja lisää mukaan. Lopuksi sekaan lohi, joka on saanut hetken marinoitua kevätsipulien, sitruunamehun ja piparjuuren kanssa. Sekoita keitetyn pastan sekaan.




Kommentit

Suositut tekstit