Kylmäsavulohi-parsapasta
Nyt on olevinaan
parsakausi. Olevinaan siksi, että vaikka parsa on kevään kasvi, niin toiselta
puolelta maapalloa rahdatut versot eivät nyt kai mitenkään ole sidottu johonkin
tiettyyn vuodenaikaan. Kotimaista parsaa saadaan odottaa kesään asti ja silloin
ei kukaan enää muista koko asiaa. Oli miten oli, niin parsa on hyvää ja sitä
voi käyttää vaikka mihin. Itse olen aina vain keittänyt parsan nopeasti ja tarjoillut
sen hollandaise-kastikkeen kanssa. Kyse on siis vihreästä parsasta. Valkoinen
parsa on saman kasvin maanläheisempi osa, mutta en pidä sitä oikein minään.
Tällä kertaa siis
parsasta jotain muuta kuin sitä ”tavallista”, eli siis pastaa kylmäsavulohen ja
parsan kanssa. Pastana käytetään mustekalan musteella maustettua ja värjättyä
pastaa. Itse jouduin tyytymään Pirkka-versioon mustasta pastasta joka ei nyt
oikein ollut mistään kotoisin. Ostakaa parempaa. Mustekalan musteessa on
voimakas maku joka ei kaikkia miellytä, mutta tähän jos johonkin se sopii.
Pirkka mustepastassa oli mustetta saman verran kuin voikukassa on voita.
Kylmäsavulohi-parsapasta
- Laadukasta mustaa pastaa
- Vihreää parsaa
- Kylmäsavulohta
- Ranskankermaa
- Kevätsipulia
- Salottisipulia
- Valkosipulia
- Piparjuurta
- Chilihiutaleita
- Kasvislientä
- Valkoviiniä
- Sitruunamehua
- Voita
- Oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- (Persiljaa ja Parmesan-juustoa)
Freesaa
salottisipuli ja valkosipuli voissa ja lisää valkoviiniä jonkun verran. Lisää
chilihiutaleet ja ranskankerma. Pidä lämpimänä, mutta älä anna enää kiehua.
Keitä pilkotut parsat kasvisliemessä al denteksi ja lisää mukaan. Lopuksi
sekaan lohi, joka on saanut hetken marinoitua kevätsipulien, sitruunamehun ja
piparjuuren kanssa. Sekoita keitetyn pastan sekaan.
Kommentit
Lähetä kommentti