Ei unohdeta urheiluvedonlyöntiä

Pokeri on elänyt voittokulkua mediassa viime vuosina. Tästä syystä vanha kunnon urheiluvedonlyönti on jäänyt toispuoleiseen asemaan eri medioissa. totuus on kuitenkin se, että urheiluvedonlyönti on vähintäänkin yhtä varteenotettava tapa hävitä (tai joskus jopa voittaa, kuuluu väitettävän) rahaa kuin pokeri.

Urheiluvedonlyöntiä on Suomessa ollut tarjolla eri muodoissa jo pitemmän aikaa. Varsinaisesti se alkoi kuitenkin vuonna 1993 Veikkauksen lanseeraaman pitkävedon myötä. Pitkäveto oli ja on edelleen kuitenkin aika epäreilu pelaajia kohtaan huonon palautusprosenttinsa ansiosta.

Maailmalla, jossa pelureiden rahoista käydään kovaa kilpaa löytyy ehdoiltaan loistavia vaihtoehtoja ”järkipelureille”. Vedonlyöntipörssit, joissa pelaajat lyövät vetoa keskenään ovat varteenotettavia vaihtoehtoja. Toiminnaltaan vedonlyöntipörssit muistuttavat siinä mielessä nettipokeria, että pelaajat pelaavat keskenään ja pelinjärjestäjä ottaa komission pelaamisesta. Tällä tavalla pelaajan ja pelinjärjestäjän kesken ei synny eturistiriitaa. Mitä suurempi pelivaihto, sen parempi pelinjärjestäjälle. Vedonlyöntipörssien komissiot pyörivät 5 % tuntumassa. Tämä tarkoittaa sitä, että voitolliseen peliin tarvitaan ainoastaan +5 % tarkemmat arviot kuin yleinen mielipide. Helppoa rahaa? Valitettavasti totuus on se, että ainoastaan pari prosenttia pörsseissä pelaavista pystyvät pitkällä tähtäimellä voitolliseen tulokseen. Tarkoitukseni on tutkia, että kuinka tähän parin prosentin ”eliittiin” päästään.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit